ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ONASSIS CHANNEL ΣΤΟ YOUTUBE: 09.05.2021 ΣΤΙΣ 23:00

Ένας από τους πιο συνεπείς δισκογραφικά και παραγωγικούς MC της εγχώριας ραπ σκηνής ανεβαίνει στην ψηφιακή σκηνή του Onassis Channel στο YouTube, για να μας χαρίσει ένα live show γεμάτο από την αυτοσχεδιαστική του ικανότητα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει σε αυτόν, κινηματογραφημένο από τον Χρήστο Σαρρή.

Το να είσαι MC σημαίνει να εμπνέεις το πλήθος τραγουδώντας με ιδιαίτερο χαρακτήρα στίχους με εξίσου ιδιαίτερο νόημα. Όμως, το να είσαι ένας από τους καλύτερους MC για μια μεγάλη μερίδα του ελληνόφωνου χιπ χοπ κοινού είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να κατακτήσεις.

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι βετεράνος του είδους, με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο και άπειρες sold out συναυλίες, ενώ έχει εμπνεύσει και μια ολόκληρη γενιά MC να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη ραπ, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα επίκαιρος και φρέσκος. Διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο που φτιάχνει ρίμες αλλά και για τα πηγαία freestyle skills του που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό στις ζωντανές εμφανίσεις του, ο Μικρός Κλέφτης είναι ένας από τους πρώτους MC που έφεραν το χιπ χοπ στη βόρεια Ελλάδα.

Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική στη Θεσσαλονίκη το 1999 και παραμένει ενεργός στον ίδιο βαθμό μέχρι και σήμερα, γεγονός που αντανακλάται στην ευρεία απήχηση που έχει κάθε κυκλοφορία του. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος σε τρία θρυλικά ραπ συγκροτήματα της γενιάς του, τα Βόρεια Αστέρια, τα Ανάποδα Καπέλα και τους Άλυτους Γρίφους, σχήματα με τα οποία κυκλοφόρησε συνολικά 8 album, ενώ η σόλο δισκογραφία του μετράει ήδη 8 σπουδαίες κυκλοφορίες, με πιο πρόσφατη το album του 2018 «Βασιλιάδες του Τίποτα».

Για κάποιον σαν τον Μικρό Κλέφτη που, όπως έγραψε ο ίδιος, «το ραπ μου ’σωσε τη ζωή», στο τέλος της ημέρας δεν είναι τα μεγάλα λόγια που μετράνε και σε πάνε πιο μπροστά. Αυτό που μετράει είναι να συνεχίσεις να υπηρετείς αυτό έχεις επιλέξει να κάνεις και μάλιστα με τους δικούς σου όρους. Να το κρατάς, όπως λέγεται, αληθινό.

“Παλιά έκαιγαν βιβλία τώρα καίνε μυαλά” | Playlist 10