Έχει γίνει κάτι σαν θεσμός να το πώ, παράδοση, δεν ξέρω ακριβώς. Ένα τριήμερο το καλοκαίρι και ένα τριήμερο το χειμώνα που οι καρδιές των πολυάριθμων και εκστασιασμένων φαν του Χαρούλη κατακλύουν κάθε πιθανή γωνιά του χώρου που εμφανίζεται. Πως το είχε πεί κάποτε ο Θανάσης? ο κύριος sold out Γιάννης Χαρούλης. Άλλες 5 μέρες να έπαιζε, πάλι sold out θα ήταν. Πολλοί λένε, μόδα έιναι ο Χαρούλης. Ναι αλλά όσοι πάνε τον αγαπάνε και ξαναπάνε και ξαναπάνε και ξαναπάνε. Ε αν είναι έτσι οι μόδες, ας μην περάσει ποτέ.

Είναι απο τις φορές που η μπάντα του τραγουδιστή κλέβει και τραβάει πάνω της τα βλέμματα και αφήνει ο στίγμα της. Τζίνκοβιτς, Τόλιος, Κωνσταντής, Καλκάνης, Ανδριώτης, Μπαχαρίδης, μέχρι και αυτός ο απίστευτος ο δίμετρος Mark με την τρομπέτα του που ήταν και λες και έπαιζε με τον Χαρούλη καμιά δεκαετία, ανέβασαν τις συναυλίες δυο σκαλιά παραπάνω.

Ένας Χαρούλης τελείως απελευθερωμένος, πιο σίγουρος απο ποτέ, πιο ροκ απο ποτέ, πιο παραδοσιακός απο πότε. Ένας Χαρούλης που σε τρείς βραδιές έπαιξε τα πάντα και δεν άφησε κανέναν με παράπονο. Χυλούρη, Άσιμο, Παπάζογλου, Χαίνηδες, Ικαριώτικα, παραδοσιακά, το πισωμέρι φυσικά αλλά και τα δικά του. Τα αγαπημένα μας. Μας παρουσίασε τραγούδια απο την τελευταία του δισκογραφική δουλειά “Ο δωδεκάλογος του γύφτου” του Κωστή Παλαμά και του Λουκά Θάνου με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, με το τραγούδι “Αγάπη”, να κλέβει τις εντυπώσεις. Μας έπαιξε και πολύ Θανασάρα όπως τον αποκαλεί πάντα, επείδη δεν θα τον δούμε φέτος και για να μην μας λέιψει όπως είπε.

Αυτά τα λίγα. Τις συναυλίες του Χαρούλη πρέπει να τις ζείς. Δεν περιγράφονται.

“…Για ένα χάιδιο σου πεθαίνω
χίλιους πεθαμούς,
το φιλί σου αξίζει, Αγάπη,
χίλιους λυτρωμούς…”


Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες : www.mousikesebeeries.gr
video : mysterphaz, Kostas Scrom, GreekConcerts Live Videos