601817_606749169354047_656931162_nΒασίλης Παπακωνσταντίνου
«40 Χρόνια Έφηβος»

Καλοκαιρινή Περιοδεία 2013

Σαράντα συνεχόμενα χρόνια στο τραγούδι συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και θα το γιορτάσει με μια μεγάλη Καλοκαιρινή Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Μια μεγάλη γιορτή απροσδιόριστης διάρκειας που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας που ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη σημαντικές στιγμές, χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες, πολλή συγκίνηση.

Η φωνή του μα και τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Βασιλης με τον μοναδικό εκρηκτικό του τρόπο, με πάθος ένταση ακρίβεια και λυρικότητα, μα και με εκπληκτική ευαισθησία, εκτός του ότι σημάδεψαν τόσο διαφορετικές γενιές ακροατών, συνδέθηκαν κατ΄ ευθείαν με τις αισθήσεις μας, τις πνευματικές μεταπλάσεις μας, τις νοσταλγίες μας, με τα γεγονότα του παρελθόντος μα και του καιρού μας. Κυρίως όμως συνδέθηκε με τα χρόνια της αθωότητας, της αγνότητας, και με τα μεγάλα παιδικά όνειρα μας. Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος…

Σα να μην είχαμε ποτέ μεγαλώσει, θα θυμηθούμε και θα νοσταλγήσουμε όλα αυτά που θελήσαμε μα μετά τα ξεχάσαμε μέσα από τις πραγματικές ιστορίες και τις τρυφερές διηγήσεις των τραγουδιών που έγραψαν για τον Βασίλη οι σπουδαιότεροι συνθέτες, ποιητές, και στιχουργοί που γέννησε αυτός ο τόπος. Ως κληρονόμοι τους θα ταξιδέψουμε στο χρόνο. Από τον Μίκη Θεοδωράκη στον Μάνο Λοίζο. Από εκεί στον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιώργο Τσαγκάρη μα και στα νέα παιδιά που έγραψαν για τον δίσκο «Αφετηρία». Θα νιώσουμε την αθωώτιτα μας μέσα από την μελοποιημένη ποίηση του Λειβαδίτη και του Καρυωτάκη. Του Καββαδία μα και του Τριπολίτη. Του Αλκη Αλκαίου και του Οδυσσεα Ιωάννου. Του Νικόλα Άσιμου μα και του Σταμάτη Μεσημέρι. Τραγούδια που σαν τα παραμύθια δεν έχουν καμία ηλικία καμία προσωρινότητα. Αντίθετα είναι γέφυρες μεταξύ διαφορετικών γενεών. Από τα τραγούδια της «εξορίας» του Θεοδωράκη στο «φοβάμαι». Από το «Κι αν είμαι Ροκ»του Λοίζου στα «έφηβα γεράκια» του Μικρούτσικου. Από το «Φυσάει» του Λειβαδίτη στο «Ποντίκι και τον Αετό» του Ιωάννου.

Τραγούδια που επανέρχονται διαχρονικά, κυκλικά με δραματική επικαιρότητα, και φορτωμένα μνήμες που χαράχτηκαν μέσα στον καθένα μας. Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που χάρισαν στον Βασίλη αυτή τη σημαντική πορεία, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του και πολιτικά τοποθετημένος, οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στο τραγούδι.

Οργάνωση παραγωγής: Stray

ΙΟΥΝΙΟΣ

* Κυριακή 16 Ιουνίου: Μυτιλήνη ( Μαρίνα Μυτιλήνης | 1η Εχpo Aegean | 21.30 | τιμή εισιτηρίου: 4 euro, πολύτεκνες οικογένειες: 3 euro, ομαδικά εισιτήρια: 3 euro, AMEA: δωρεάν )

* Πέμπτη 20 Ιουνίου: Αθήνα – Πετρούπολη ( Θέατρο Πέτρας | 21.30 | τιμή εισιτηρίου: 8 euro στη προπώληση μέχρι 8/6 και μετά 10 euro / 13 euro στην είσοδο )

* Τετάρτη 26 Ιουνίου: Κρήτη – Ηράκλειο ( Παγκρήτιο στάδιο | 21.30 | τιμή εισιτηρίου: 8 euro στη προπώληση μέχρι και 11/6 και μετά 10 euro / 13 euro στην είσοδο )

* Παρασκευή 28 Ιουνίου: Καρδίτσα ( Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας | 21.30 | τιμή εισιτηρίου: 10 euro στην προπώληση / 13 euro στην είσοδο )

ΙΟΥΛΙΟΣ

* Πέμπτη 4 Ιουλίου: Κύπρος – Λευκωσία ( Φεστιβάλ ΕΔΟΝ | Πύλη Αμμοχώστου | 20.00 | τιμή εισιτηρίου: 15 euro / 20 euro για όλο το τριήμερο του φεστιβάλ )

* Δευτέρα 8 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη ( Στρατόπεδο Κόδρα – Καλαμαριά | 21.30 | τιμή εισιτηρίου: 8 euro στη προπώληση μέχρι και 22/6 και μετά 10 euro / 13 euro στην είσοδο )

* Σάββατο 13 Ιουλίου: Καλαμάτα ( Δημοτικό στάδιο Καλάματας )

* Σάββατο 20 Ιουλίου: Ελατοχώρι Πιερίας ( 2ο φεστιβάλ Μουσών | Πιέρια Ορη )

* Παρασκευή 26 Ιουλίου: Δάφνη Καλαβρύτων ( 1ο Green River Music | ποταμός Λάδωνας )

* Τετάρτη 31 Iουλίου: Λήμνος

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

*Πέμπτη 1 Αυγούστου : Χρυσούπολη Καβάλα

*Παρασκευή 2 Αυγούστου : Αλεξανδρούπολη

* Σάββατο 3 Αυγούστου: Νεστόριο Καστοριάς ( Νεστόριο River Party )

* Δευτέρα 5 Αυγούστου : Μαλεσίνα Φθιώτιδας

* Πέμπτη 8 Αυγούστου: Σάμος ( Μουσικό Φεστιβάλ Ηραίου )

* Παρασκευή 9 Αυγούστου: Ρόδος ( Rhodes Festival Summer Live – Γήπεδο Αρχαγγέλου )

* Σάββατο 10 Αυγούστου: Αμφιλοχία

* Κυριακή 11 Αυγούστου: Ποτιδάνεια Δωρίδος

* Δευτερα 12 Αυγούστου : Κυλλήνη

* Τετάρτη 14 Αυγούστου : Ζάκυνθος

* Παρασκευή 16 Αυγούστου : Κύμη

* Σάββατο 17 Αυγούστου : Τεγέα Αρκαδίας

* Τρίτη 20 Αυγούστου : Σητεία

* Τετάρτη 21 Αυγούστου : Ρέθυμνο

* Σάββατο 24 Αυγούστου : Γιαννιτσά

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

* Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου : θέατρο Βράχων – Βύρωνας

* Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου :  Θεσσαλονίκη με Μίλτο Πασχαλίδη & Χρήστο Θηβαίο

* Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου : Ραφήνα

* Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου : Γιαννιτσά

* Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου : Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας μαζί με Μ.Πασχαλίδη, Χρ. Θηβαίο & Σπ΄. Γραμμένο