“και αν μας προσβάλλει περισσότερο το χασμουρητό της Σάττι, από τον θάνατο αμάχων και από τις μαζικές δολοφονίες παιδιών, τότε ας πάμε να βρούμε κανα γκρεμό να πέσουμε…” έγραψε εχθές το βράδυ ο μουσικός Νίκος Ξύδης. Μαζί και την παραπάνω φωτογραφία από την συναυλία του Roger Waters στο Bercy της Γαλλίας.

Άλλωστε όσοι πήγατε και εχθές το βράδυ στο Κύτταρο, στην πρώτη από τις δύο μέρες του Γιούργια fest θα είδατε και εκεί την ίδια εικόνα.

Και επειδή αναφερθήκαμε και στη eurovision μιας και είναι θέμα των ημερών, να πούμε πως η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας κατηγόρησε την EBU για λογοκρισία, σχετικά με την Παλαιστίνη. Το Bambie Thug που εκπροσώπησε τη χώρα του με το τραγούδι «Doomsday Blue», έδωσε λίγο μετά την εμφάνισή του μία συνέντευξη Τύπο και ανέφερε “…δυστυχώς, αναγκάστηκα να αλλάξω αυτά τα μηνύματα και να γράψω απλά «Crown the Witch» στο videowall με εντολή της EBU…”

Λίγες μέρες πριν ο Αμερικανός ράπερ Macklemore κυκλοφόρησε το τραγούδι «Hind’s Hall», που πήρε το όνομά του από το κτίριο Hamilton Hall του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο μετονόμασαν έτσι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους οι αγωνιζόμενοι φοιτητές του Κολούμπια ως φόρο τιμής στην Hind Rajab, ένα εξάχρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Φυσικά το τραγούδι έχει πέσει θύμα λογοκρισίας και για αυτό βάζουμε μόνο το live, ωστόσο στο youtube μπορείτε να βρείτε και την επίσημη κυκλοφορία του