Το Φανταστικό Χωριό

Γράφει η Έλενα Μερκούρη

Το πρωινό της Κυριακής πήραμε την απόφαση να πάμε στο θέατρο. Δύσκολη απόφαση μετά από ότι έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως, θέλαμε να πάμε επιτέλους ένα ωραίο θέατρο! Θέλαμε να δούμε κάτι που δεν έχει σχέση με τα περισσότερα παιδικά θεατρικά. Δηλαδή πλούσια σκηνικά, μεγάλοι θίασοι με χαμό φρου φρου και αρώματα.

Η λύση ήταν μία, γνωστή και δοκιμασμένη. Αποφασίσαμε να πάμε στο “Φανταστικό χωριό” του Σπύρου Γραμμένου. Πρώτη φορά το είχαμε παρακολουθήσει πριν μερικά χρόνια, όταν πρωτοπαρουσίασε το παραμύθι του ως θεατρικό. Από τότε το έχουμε δεί (αν θυμάμαι καλά) πέντε ή έξι φορές. – Για στάσου,(με ρωτάνε πολλοί) …πώς γίνεται να πηγαίνεις να βλέπεις μια παράσταση τόσες φορές; -Μα καλά, δεν βαριέσαι; Με ρωτάνε κάποιοι. -Θα απαντήσω με μεγάλη σιγουριά πως όχι. Δεν βαριέμαι! Γιατί; Γιατί δεν ξέρω πως τα καταφέρνει αυτός ο τύπος, κάθε φορά, να κάνει την παράσταση να μην είναι ίδια. Σας διαβεβαιώνω ότι κάθε φορά είναι ξεχωριστή. Η βάση της παράστασης είναι η αφήγηση του παραμυθιού που έχει γράψει ο Σπύρος και που μπορείτε να το αγοράσετε εδώ από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, είναι κάτι πολύ παραπάνω…

Με τη συνοδεία των τραγουδιών του αλλά και με την παιχνιδιάρικη διάθεση που έχει ο Σπύρος και ο Χάρης με το λιλιπούτειο κοινό όλα μεταμορφώνονται σε μια φανταστική παράσταση. Οι εκπλήξεις που ξεδιπλώνονται από το πρώτο κιόλας λεπτό, κρατάνε την προσοχή του κοινού 100% πάνω στη σκηνή. Ο Σπύρος καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον των μικρών θεατών. Επίτευγμα τεράστιο για κάποιον που είναι μόνο με έναν φίλο του στη σκηνή και για σκηνικά έχουν έναν πλάτανο, ένα παγκάκι και ένα ποδήλατο. Φυσικά, δεν λείπει όπως σε κάθε θεατρική παράσταση και η συμμετοχή του κοινού σε ρόλο έκπληξη που υπογράφω ότι σε κάθε παράσταση είναι διαφορετική.

Το φανταστικό χωριό είναι ζηλευτό. Τι καλά που θα τανε να είναι πραγματικό! Οι παραστάσεις είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, και θα είναι κάθε Κυριακή 11:30 στο θέατρο Ελέρ στην Πλάκα. Ένα πολύ όμορφο θέατρο. Μην το χάσετε γιατί θα χάσετε την ευκαιρία να αισθανθείτε άλλη μια μέρα παιδί. Κάθε Κυριακή γιορτή !!!!

Μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, επί σκηνής ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς.

Επόμενες παραστάσεις
Κυριακή 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ