Η εστίαση σε απόγνωση και χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου, στον αέρα!

Τα νέα στοιχεία όσο αναφορά την εστίαση σοκάρουν και η επανέναρξη θα βρει πολλά καταστήματα κλειστά.

Η νέα ημερομηνία για να ξαναβρούμε παλι σε κάποια καφετέρια ή μπαράκι ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου…και βλέπουμε! Αυτό σημαίνει πως τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα και αν αναλογιστούμε ότι είναι κλειστά από τις 7 Νοεμβρίου, αυτό σημαίνει πως σχεδόν 5 μήνες η εστίαση θα δεν θα λειτουργήσει!

Όπως είπε στο CNN Greece, o Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης : “Είμαστε σε κατάσταση αναμονής, ο κλάδος είναι αντίθετος να ανοίξει μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και αυτό που ζητάμε είναι χρηματοδοτικά εργαλεία”

Τα στοιχεία σοκάρουν

Περίπου 30 με 40 επιχειρήσεις εστίασης στο Κολωνάκι έκλεισαν, στο Γκάζι μια στις πέντε επίσης, στη Θεσσαλονίκη περίπου 40 επιχειρήσεις, το ίδιο γίνεται στην παλιά πόλη της Ρόδου και στα Χανιά και πάει λέγοντας. Άρα έχουν αρχίσει τα προεόρτια και το πραγματικό πρόβλημα θα το δούμε στην επανεκκίνηση!

Αυτό σημαίνει ότι από τους 330.000 εργαζόμενους, χιλιάδες θα μείνουν χωρίς δουλειά. Και σε αυτό τον κίνδυνο η κυβέρνηση απαντά με επίδομα 534 ευρώ. Και αυτό ισχύει μόνο για όσους βγήκαν σε αναστολή όταν η επιχείρηση που δούλευαν ήταν εν λειτουργία όταν έγινε το lockdown.

Επίσης υπάρχει κίνδυνος το 50% των επιχειρήσεων να μην επαναλειτουργήσουν, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Πηγή : cnn.gr