images (19)1926 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της rock ‘n’ roll Chuck Berry (Charles Edward Anderson Berry) γεννήθηκε στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ιστορική δισκογραφική εταιρία Chess Records στην οποία τον σύστησε ο Muddy Waters. Γνώρισε την επιτυχία με την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι “Maybellene” το Μάιο του 1955. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως “Roll Over Beethoven” (1956), “Rock and Roll Music” (1957), “Johnny B. Goode” (1958) κ.α. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την προσφορά του στη μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Η συμβολή του στην εξέλιξη της rock ‘n’ roll και rock μουσικής είναι ανεκτίμητη αφού επηρέασε την πλειοψηφία των καλλιτεχνών που ακολούθησαν.

04nico021938 Η Γερμανίδα συνθέτης, τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιός Nico (Christa Päffgen 1938-1988) γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Ήταν δημοφιλής για την συνεργασία της με το συγκρότημα The Velvet Underground. Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες, μεταξύ αυτών “La Dolce Vita” του Federico Fellini και “Chelsea Girls” του Andy Warhol. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Siouxsie and the Banshees, Bauhaus, Stevie Nicks, Patti Smith, Morrissey, Björk κ.α.

lee_allen1994 Ο Αμερικανός τενόρος σαξοφωνίστας Lee Allen (1927-1994) απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Υπήρξε σημαντικό στοιχείο στην rock ‘n’ roll σκηνή της Νέας Ορλεάνης την δεκαετία του ’50. Το χαρακτηριστικό παίξιμό του μπορείτε να το ακούσετε στο τραγούδι του Little Richard “Tutti Frutti”.

 

images (20)2000 Ο Αμερικανός ράπερ, μουσικός, ποιητής και βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Rage Against The Machine, Zack De La Rocha ανακοινώνει την αποχώρηση του από το συγκρότημα λόγω καλλιτεχνικών και πολιτικών διαφορών. Η τελευταία τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000. Θα ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή στις 14 Απριλίου του 2007 στο House of Blues στο Σικάγο του Ιλινόις των ΗΠΑ.