• Το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα και γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 στο κρατικό νοσοκομείο της Ζανζιβάρης.
  • Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία St. Peter’s School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χλμ. περίπου από τη Βομβάη. Εκεί πήρε το παρατσούκλι «Φρέντι» που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του Φρέντι και πρότεινε στους γονείς του να κάνει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε όταν ήταν επτά ετών. Επίσης τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου. Στην ηλικία δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις.

  • Οι Smile διαλύθηκαν επειδή τους εγκατέλειψε ο Στάρφελ και τον Απρίλιο του 1970, οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι ίδρυσαν το δικό τους συγκρότημα, το οποίο ο Μέρκιουρι ονόμασε Queen. Ήταν μάλιστα εκείνος που σχεδίασε και το λογότυπο. Το 1971 προσχώρησε ως τελευταίο μέλος του συγκροτήματος ο μπασίστας Τζον Ντίκον.
  • Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 γνώρισε την Μαίρη Όστιν. Τον ενέπνευσε να γράψει την μπαλάντα “Love of My Life” που υπάρχει στο άλμπουμ των Queen “A Night at the Opera” (1975).

Δεν θα γίνω ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος


  • Στις 13/7/85 πραγματοποιείται η μαγαλη συναυλία , γνωστή ως Live Aid στο Wembley του Λονδίνου. Οι Queen ανέβηκαν στη σκηνή του Wembley στις 18.41, έχοντας περί τα 17 λεπτά στη διάθεση τους. Αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν, σύμφωνα με μουσικούς και κριτικούς, η καλύτερη live εμφάνιση όλων των εποχών. Το single του Hammer to Fall είχε μόλις κυκλοφορήσει και το συγκρότημα κατάφερε και συνδύασε το καινούριο του υλικό μαζί με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Η εισαγωγή του Bohemian Rhapsody έδωσε τη θέση της στο Radio Ga Ga. Η στιγμή που ο Mercury υψώνει τη γροθιά του προς το κοινό κατά το ρεφρέν, έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στην ιστορία της ροκ μουσικής. Η εμφάνιση θα έκλεινε με τους ύμνους We Will Rock You και We Are the Champions, με το κοινό από κάτω να παραληρεί.

“FACE IT ALONE” | ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ QUEEN ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ FREDDIE MERCURY

  • Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS και μια μέρα αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή.
  • Ο Freddie Mercury στις 24 Νοεμβρίου 1991 αφήνει την τελευταία του πνοή. 74 χρόνια μετά την γέννησή του και 32 χρόνια μετά τον θάνατο του, παραμένει ο καλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών, ίνδαλμα της ροκ μουσικής.