Κυκλοφόρησε λίγο πριν τελειώσει το 2021 ο νέος δίσκος του με τίτλο “Μαύρο Κουτί”.
Ο αστείρευτος και πάντα ανήσυχος Παυλίδης, επέστρεψε δισκογραφικά με νέο άλμπουμ και νέα μπάντα. Ο νέος δίσκος περιέχει 9 ολοκαίνουρια τραγούδια, όλα σε στίχους και μουσική του Παύλου Παυλίδη. Δεν κρύβω πως η είδηση  της διάλυσης του σχήματος των B-Movies, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Βέβαια γνωρίζοντας και ακούγοντας τον Παυλίδη από τα εφηβικά μου χρόνια, ήξερα πολύ καλά πως κάτι νέο ετοιμάζει.

Η νέα μπάντα ονομάζεται Hotel Alaska και αποτελείται από τους Φώτη Σιώτα (βιολί, λούπες), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πλήκτρα) και Θάνο Μιχαηλίδη (τύμπανα).

 

Από το νέο δίσκο φυσικά δεν λείπουν τα ηλεκτρικά ακούσματα, οι ταξιδιάρικες μελωδίες και η ατελείωτη αισθαντική φωνή του Παύλου. Επίσης υπάρχουν δύο τραγούδια-μπαλάντες που μιλούν για την ποίηση και την άνοιξη που εισβάλλει στις καρδιές όλων όσοι ζουν μέσα σε κυκλώνες.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο άκουσμα δεν ενθουσιάστηκα, αλλά όπως όλα τα ωραία και μυστήρια πράγματα, θέλουν το χρόνο τους και θέλουν και βαθύτερη ανάγνωση. Μιλάμε άλλωστε για ένα δίσκο με πιο στιβαρό ήχο, πιο ατμοσφαιρικό, αρκετά πιο μελωδικό και κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια!

Όπως αναφέρει άλλωστε και το δελτίο του άλμπουμ, “Αυτά που αγαπάμε βρίσκονται εδώ, είναι τα επόμενα τραγούδια που θα κολλήσουν στα χείλη μας. Είναι οι στίχοι του Παύλου που καρέ-καρέ δημιουργούν εννέα μικρές ταινίες”

 

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε τρία τραγούδια από τον δίσκο, θα είναι σίγουρα η “Άννα” , γιατί την ακούσαμε πριν κυκλοφορήσει και φυσικά κάνει παρέα με την Ρίτα και την Μαίρη, δεύτερο το “Μαύρο Σύννεφο” γιατί έχει μουσικάρα, δείχνει ακριβώς τις δυνατότητες της νέας μπάντας και δημιουργεί δυνατές εικόνες και για κλείσιμο κρατάμε το πρώτο κομμάτι του δίσκου “Τώρα που χάνεται το φως” γιατί έχει αυτό το ταξιδιάρικο του Παύλου μέσα, αλλά και το στίχο “Κι όσα δεν πρόλαβε η μέρα να αποδείξει, έρχεται η νύχτα με σκιές να μου τα δείξει”.

1. Τώρα που χάνεται το φως
2. Άννα
3. Τι φάντασμα της εθνικής οδού
4. Άνοιξη
5. Στο μάτι του κυκλώνα
6. Τι παιδί με το πατίνι
7. Μαύρο Σύννεφο
8. Στην άκρη της πόλης
9. Όταν πέφτει το σκοτάδι

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την United We Fly

Καλή ακρόαση…

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος