Πριν από λίγα λεπτά ανέβηκε η παρακάτω ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα των Black Sabbath στο Facebook.

BLACK SABBATH
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ:
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DOWNLOAD FESTIVAL ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ Ο OZZY ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ.

Black Sabbath – που τον προηγούμενο χρόνο επιβεβαίωσαν ότι ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο με την αυθεντική σύνθεση μετά από 33 χρόνια και στην συνέχεια μία παγκόσμια περιοδεία – αναγκάζονται να παγώσουν αυτά τα σχέδια λόγω της μάχης του Tony Iommi με το λέμφωμα. Προς το παρών οι Black Sabbath, θα εμφανιστούν μόνο για μία συναυλία από την ανακοινωμένη Ευρωπαϊκή περιοδεία. Αυτή θα γίνει την Κυριακή, 10 Ιουνίου στο Download Festival της Αγγλίας.

Έτσι για να μην απογοητεύσουμε τους διοργανωτές και τους οπαδούς, στην θέση των Black Sabbath στις περισσότερες από τις ανακοινωμένες ημερομηνίες, θα εμφανιστεί ο Ozzy Osbourne, σε μία περιοδεία με το όνομα “Ozzy And Friends”. Αυτές οι “Ozzy And Friends” συναυλίες που γίνονται για πρώτη φορά, θα έχουν “special καλεσμένους” όπως ο Geezer Butler (ο οποίος θα ανέβει στην σκηνή μαζί με τον Ozzy για ένα ειδικό Black Sabbath set ως προς σεβασμό και υποστήριξη στον φίλο τους Tony Iommi) και τον πρώην συνεργάτη του Ozzy, Zakk Wylde. Επιπλέον, O Ozzy θα συνοδεύεται από τον εδώ και χρόνια συνεργάτη και φίλο του Slash σε επιλεγμένες συναυλίες, μαζί με άλλους “special καλεσμένους”, οι οποίοι θα εμφανιστούν σε διάφορες συναυλίες.

Ο Tony Iommi, συνεχίζει την πολύ καλή του πρόοδο και ανυπομονεί να βγει και πάλι σε περιοδεία. Στο μεταξύ, οι Black Sabbath, συνεχίζουν να γράφουν και να ηχογραφούν μουσική στην Αγγλία για τον επερχόμενο δίσκο τους. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για μια πολυαναμενόμενη περιοδεία η οποία όπως είχατε ενημερωθεί ήδη από χτες από αυτό το site, ήταν κάτω από πολλά προβλήματα.. Κρίμα!

Οι συναυλίες για το 2012 διαμορφώνονται ως εξής:

BLACK SABBATH

Sun 6/10 Donnington UK Download Festival

OZZY AND FRIENDS

Wed 5/23 Helsinki, Finland Hartwall Arena

Fri 5/25 Stockholm, Sweden Stadium

Sun 5/27 Jelling, Denmark Jelling Festival

Tue 5/29 Bergen, Norway Bergen Calling Festival

Thu 5/31 Oslo, Norway Spektrum

Sat 6/2 Malmo, Sweden Malmo Stadium

Mon 6/4 Dortmund, Germany Westfalenhalle

Wed 6/6 Prague, Czech Rep O2 Arena

Fri 6/15 Vitoria, Spain Azkena Rock Festival

Sun 6/17 Clisson, France Hellfest

Fri 6/22 Dessel, Belgium Graspop Metal Meeting

Sun 6/24 Milan, Italy Gods of Metal Festival

Tue 6/26 Vienna, Austria Stadthalle

Thu 6/28 Belgrade, Serbia USCE Park

Sun 7/1 Athens, Greece Rockwave Festival – Terra Vibe