Όταν το “Βασίλη ζούμε για να σ’ακούμε” ηχεί πιο αληθινά από ποτέ!

γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο αιώνιος έφηβος όπως συνηθίζεται να τον λένε όσοι τον αγαπούν. Ίσως και αυτοί που δεν τον αγαπούν.
Γενιές και γενιές ολόκληρες από το 78 ως σήμερα ακούνε τον Βασίλη σχεδόν φανατικά.
Ερωτικά μάλλον καλύτερα να τον πούμε γιατί εδώ μιλάμε για μια σχέση καλλιτέχνη – κοινό που δεν έχει γνωρίσει κανένας άλλος στην Ελλάδα. Είναι βλέπεις και αυτά τα 49 χρόνια επί σκηνής που o Βασίλης δεν άφησε ποτέ κανέναν παραπονεμένο.
Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά!

• Είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει επίσημο, ενεργότατο και πολυπληθέστατο fan club!

• Είναι κατά τα λεγόμενα του Οδυσσέα Ιωάννου, ο μόνος μη λαϊκός τραγουδιστής πανελλαδικής αναγνώρισης και σεβασμού!

• είναι ο καλλιτέχνης που έχει ανέβει στην ίδια σκηνή με τους Deep Purple, τους Scorpions και έχει τραγουδήσει μαζί με τον Klaus Meine
το holiday!

• Τον Απρίλιο του 1985, 16.000 θεατές συγκεντρώνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τον απολαύσουν στην πρώτη του προσωπική συναυλία. Δύο χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 1987 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού 20.000 κόσμου αποθεώνει τον Βασίλη!

• Είναι ο τραγουδιστής που τον Σεπτέμβριο του 1989 έκοψε 62800 εισιτήρια στο Καυταντζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης και μείνανε απ’έξω περίπου 30000 κόσμος!

• Είναι ο αγαπημένος φίλος των περισσότερων από 30 τραγουδιστών που ανέβηκαν το 2003 στην Πετρούπολη για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια του Βασίλη στο τραγούδι, με τον νεανία Χρήστο Θηβαίο τότε να τον αποκαλεί δάσκαλο και να ανατριχιάζουν και τα βράχια!

• Είναι ο ίδιος που το 2013 μάζεψε περισσότερους από 15000 ανθρώπους στα νταμάρια της Πετρούπολης για τα 40 χρόνια

“…Όσα τραγούδια και να γράψω, πάλι τον ήχο σου θα ψάξω,
κι όση αγάπη σου ’χω στείλει είν’ από μένα, τον Βασίλη…”

Είναι ο δικός μας Βασίλης που κάθε φορά που τον βλέπουμε και τον ακούμε χαμογελάμε στο παρελθόν και κλείνουμε το μάτι σε όλα αυτά που μας ενώνουν

Ο Βασίλης απόψε ανεβαίνει και πάλι στην Πετρούπολη. Στις 18 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν τα 72α γενέθλια του και ένα καλοκαίρι πριν τα 50. Δεν ξέρω αν θα πετάξει πάλι καμιά τούρτα στο κοινό, ξέρω όμως πως έχουν περάσει τόσα χρόνια και αυτή η αγάπη δεν περνάει!

Διαβάστε ακόμα…

Βασίλης Παπακωνσταντίνου | Καλοκαίρι 2022