Ο Randy Blythe, frontman των Lamb of God, αθωώθηκε από τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας, σχετικά με τον θάνατο οπαδού της μπάντας σε συναυλία του group στην Τσεχία το 2010 (διαβάστε περισσότερα εδώ). Το Δημοτικό Δικαστήριο της Πράγας τον ανακήρυξε επίσημα αθώο χτες το μεσημέρι. Ο Blythe, αντιμετώπιζε μέχρι και ποινή φυλάκιση 10 ετών σε περίπτωση που κρινόταν ένοχος.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Blythe δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Daniel Nosek, που δεν μου επιτέθηκε στον Τύπο και για τα ευγενικά τους λόγια στο δικαστήριο. Λυπάμαι πολύ για τον χαμό του παιδιού τους. Ο Daniel ήταν οπαδός του γκρουπ μου. Δεν είχα καμία πρόθεση να του κάνω κακό. Ήταν απλά ένα αγόρι κι εύχομαι να ήταν κι αυτός εδώ. Αν τελικά καταδικαστώ σε φυλάκιση, θα εκτίσω την ποινή μου σαν άντρας. Αν αθωωθώ, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να διασφαλίσω ότι οι συνθήκες στις συναυλίες μας, αλλά και σε συναυλίες άλλων συγκροτημάτων δεν θα είναι όπως εκείνη και ότι οι οπαδοί θα παραμείνουν ασφαλείς. Έψαξα μία απάντηση σ’ αυτήν την κατάσταση. Η μόνη που μπορώ να βρω, είναι ότι ήταν ένα τραγικό, ατύχημα”.

Ο Randy Blythe, βγαίνει από αυτή τη περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε αρκετούς μήνες ηθικά δικαιωμένος και με την πολύ τίμια στάση του, (καθώς εύκολα μπορούσε να μη μεταβεί στην Τσεχία και να αποφύγει τη δίκη), κέρδισε πολλούς πόντους στην εκτίμηση όλων!