…και αφού το καλοκαίρι τελείωσε και αφού ο χειμώνας ήρθε, τα «βάσανα» τώρα αρχίζουν. Γιατί το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι. Οι επιλογές είναι περισσότερες. Για παράδειγμα…Δευτέρα βράδυ παίζει ο Χαρούλης στο Γκάζι.

Ακούς 10€ το εισητήριο, θα σταματήσεις και σε ένα περίπτερο, θα τσιμπήσεις και μια εξάδα παγωμένες(για αρχή),έχεις και κανά μισόλιτρο ρακί στην τσάντα και είσαι κομπλέ.Με ένα εικοσαρικάκι τα έχεις περάσει τέλεια.Άλλο παράδειγμα. Λέει……ο Βασίλης συμμετέχει σε ένα φεστιβάλ, είσοδος 6€, ακολουθείς και την ίδια διαδικασία που λέγαμε, με 10-12€ έχεις γυρίσει σπίτι «κύριος».Για να μην αναλύσουμε ουκ ολίγες βραδιές που η είσοδος για να μπεις να δεις τους αγαπημένους καλλιτέχνες είναι ελευθερή…εκεί το μπάτζετ για μια υπέροχη βραδιά κάτω από τα αστέρια με την παρέα σου και με τις πιο όμορφες μελωδίες να σου χαιδεύουν τα αυτιά σε έβρισκαν να έχεις γυρίσει σπίτι σου με όσα λεφτά έφυγες…..Απίστευτο???

Τον χειμώνα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εάν επιλέξεις να κλείσεις ένα τραπεζάκι να πας για παράδειγμα να ακούσεις τα Χαίνια με τον Ψαραντώνη και να ξεφύγεις τελείως, άστα θες ένα μεροκάματο-αν είσαι υψηλόμισθος φυσικά. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πας στο όρθιο να δώσεις για την εισοδό σου περίπου 15€ να πιείς και το πρώτο και όλα οκ. Τώρα αν λέμε, αν θελήσεις να πιεις και κανά 2 ακόμα…άστα. Βλέπεις το χειμώνα είναι και πολλές οι επιλόγες και επαναλαμβανόμενες.

Ας πούμε….Ο Ζερβουδάκης στον Ρυθμό, η Τάνια στο Ζυγό, οι Χαίνηδες στο ποτάμι, Μίλτος,Κούτρας και λοιποί στην «Ακτή», έρχεται ο Σωκράτης, ξεκινάει και ο Βασίλης στο «Γκέτο 22» και κάτι μεμονομένες βραδιές και πολλά πολλά άλλα όμορφα μέρη που θες να βρεθείς σε όλα ταυτόχρονα μα δυστυχώς δεν γίνεται. Θες να βγεις έξω ρε παιδί μου να τα πιείς, να τα ακούσεις και να βρεθείς με τα φιλαράκια σου να ξεσκάσεις και να ξεχάσεις όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν στις μέρες μας.

Φυσικά το μόνο που μας σώνει προς το παρόν είναι ότι ο Χαρούλης ξεκινάει στο σταυρό από άνοιξη μέρια, οπότε θα κάνουμε οικονομίες. Γιατί εντάξει μην πας και τα 14 βράδια ρε αδερφέ(κυριολεκτικά-μεταφορικά)??? Τα 10 όμως δεν θα πάς? Θα πας….

Υ.Γ….Κόφτε τα όλα.Φορολογείστε τα πάντα.Πάρτε τα από παντού.

Εμείς την καρδιά μας και την ψυχή μας θα την πηγαίνουμε πάντα στα καλύτερα.

“‘ Όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει,

ο νους μας είναι αληταριό

που όλο θα ταξιδεύει””

 

Γράφει ο thanos_teg

1 ΣΧΟΛΙΟ