Η Βίκυ Μοσχολιού γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1943 στο Μεταξουργείο και έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Αιγάλεω.

Έκανε ντεμπούτο δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και εκεί την άκουσε ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Βίκυ Μοσχολιού έγινε η σπουδαιότερη Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας, καθώς ακολουθούν αμέτρητες συνεργασίες, σχεδόν με όλους τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς: τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Δήμο Μούτση, τον Άκη Πάνου, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Το 1964 συναντήθηκε με τον Ζαμπέτα. Η συνεργασία τους κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια και μας χάρισαν πολλές επιτυχίες. Τα δειλινά είναι από τις πιο διαχρονικές και μεγάλες στιγμές της καριέρας της. Το τραγούδι αγαπήθηκε τόσο, ώστε έδωσε το όνομά του σε νυχτερινό κέντρο της εποχής.

…Και τα δειλινά
Μιά φωνή μου ψυθιρίζει
Μυστικά δε θα γυρίσεις πια…

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Βίκυ Μοσχολιού εμφανίστηκε στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης το Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου και το θέατρο Ολυμπιά του Παρισιού. Γιατί με τη σεμνότητα και την απλότητα που την διακατείχε ελάχιστες φορές μιλούσε για τους θριάμβους της.

Την ίδια διακριτικότητα επέδειξε και στην προσωπική της ζωή, κρατώντας την πάντα μακριά από το φως της δημοσιότητας κι ας οργίαζε ο κοσμικός τύπος της εποχής για το φλογερό της ειδύλλιο με τον μετέπειτα σύζυγό της, για 18 ολόκληρα χρόνια, τον θρύλο των γηπέδων, Μίμη Δομάζο, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες.

Η Βίκυ Μοσχολιού πέθανε, χτυπημένη από την επάρατο νόσο, στις 16 Αυγούστου του 2005.