Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, ο Randy Blythe, τραγουδιστής των Lamb Of God, αφέθηκε ελεύθερος από την τσέχικη φυλακή στην οποία ήταν κρατούμενος για περισσότερο από ένα μήνα. Για όσους δε γνωρίζετε την περίπτωση, να σας πούμε πως ο Blythe κατηγορείται πως σε συναυλία των Lamb Of God πριν 2 χρόνια είχε σπρώξει έναν θεατή που είχε ανέβει στη σκηνή κατά τη διάρκεια του show, με αποτέλεσμα αυτός πέφτοντας να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να καταλήξει μερικές μέρες αργότερα. Εις βάρος του Blythe εκκρεμούσε, εν αγνοία του, ένταλμα σύλληψης του στη Τσεχία, που ενεργοποιήθηκε μόλις αυτός ξαναπήγε στη χώρα στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας του group. Στις 6 του μήνα και αφού επέστρεψε στο σπίτι του στο Richmond της Virginia, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Χαίρεται. Είμαι ο D. Randall Blythe και βρίσκομαι στην αγαπημένη μου ιδιαίτερη πατρίδα στο Richmond της Virginia στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόσφατα αφέθηκα ελεύθερος από την Φυλακή Pankrac της Τσεχίας, πληρώνοντας εγγύηση και μετά από περισσότερο από ένα μήνα που ήμουν κρατούμενος. Τώρα που προς το παρόν είμαι έξω, θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

Όσο ήμουν στη φυλακή, είχα ελάχιστη ενημέρωση για το πώς φαινόταν η υπόθεση σε όλο τον κόσμο εκτός από τη Τσεχία. Ο δικηγόρος μου, μου είπε ότι είχα πολύ στήριξη από την μουσική βιομηχανία, τους συμπολίτες μου, τους οπαδούς και φυσικά την οικογένεια μου.

Δεν μπορώ να περιγράψω τη συναισθηματική φόρτιση όταν βγήκα και διάβασα μόλις ένα μέρος από όσα ειπώθηκαν για μένα. Από θρύλους της μουσικής κοινότητας μέχρι οπαδούς σε όλο τον κόσμο και ακόμα από ανθρώπους που μέχρι τότε δεν με ήξεραν καν αλλά μου συμπαραστάθηκαν. Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά για τις σκέψεις και τις προσευχές σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κόσμο του Richmond στη Virginia που μου συμπαραστάθηκαν.

Αυτές τις 48 ώρες που είμαι πίσω στο σπίτι μου, πολλοί άνθρωποι που δεν τους είχα συναντήσει ποτέ με σταματούσαν στο δρόμο, με χαιρετούσαν και χαμογελούσαν καθώς περνούσα ή με χαιρετούσαν σε ένα εστιατόριο. Όλοι λέγανε ‘χαιρόμαστε που είσαι πίσω Randy’. Όλοι με κάνατε περήφανο και ευγνώμων που μπορώ να λέω το Richmond σπίτι μου.

Θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν υπέστην καμία χρήση βίας από τις αρχές ή τους συγκρατούμενους μου κατά τη διάρκεια της κράτησης μου στη φυλακή Pankrac. Δεν είχα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση και ήμουν μαζί με όλους τους άλλους φυλακισμένους. Μη κάνετε κανένα λάθος. Ήταν κανονική φυλακή όχι κάποιο reality. Αλλά μου συμπεριφέρθηκαν δίκαια και οι φύλακες και οι συγκρατούμενοι μου.

Άνθρωποι πεθαίνουν από ασιτία σε όλο τον κόσμο. Άντρες και γυναίκες χάνουν τις ζωές τους στη Μέση Ανατολή και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές. Εγώ είχα φαγητό, ρούχα, καταφύγιο και κανένας δεν προσπαθούσε να με σκοτώσει. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για το λίγο χρόνο που πέρασα στη φυλακή όσο άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να επιζήσουν σε καθημερινή βάση.

Αν κριθεί απαραίτητο θα επιστρέψω στην Πράγα για να δικαστώ. Όσο διατηρώ την αθωότητα μου 100% θα το κάνω άμεσα και ΔΕΝ θα κρυφτώ στις ΗΠΑ ασφαλής από την έκδοση και πιθανή δίωξη μου.

Καθώς γράφω όλα αυτά, η οικογένεια ενός οπαδού του συγκροτήματος μου υποφέρει για τον τραγικό χαμό του παιδιού τους. Πρέπει να το αντιμετωπίζουν συνεχώς μέσω αυτών που γράφει ο Τύπος σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του. Κατηγορούμαι ότι κακόβουλα προκάλεσα σοβαρές βλάβες σε αυτό το νέο άντρα που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του. Εάν και θεωρώ τις κατηγορίες γελοίες και χωρίς υπόσταση, η γνώμη μου δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό το θέμα. Οι κατηγορίες υπάρχουν και για την οικογένεια αυτού του νέου παιδιού το ερώτημα παραμένει. Ο χειρότερος πιθανός πόνος παραμένει.

Είναι σχετικά γνωστό ανάμεσα στους οπαδούς του συγκροτήματος μου ότι και εγώ έχω χάσει ένα παιδί. Δυστυχώς γνωρίζω πως είναι ο πόνος αυτός. Για αυτό το λόγο ότι αυτή η οικογένεια χρειάζεται και δικαιούται κάποιες αληθινές απαντήσεις, και όχι μία έκρηξη του Τύπου που θα ακολουθήσει εάν ο φονιάς του γιου τους κρυφτεί σαν δειλός χιλιάδες μίλια μακριά από το μαρτύριο τους.

Είμαι άντρας. Με μεγάλωσαν και μου έμαθαν να αντιμετωπίζω τα προβλήματα μου και όχι να τρέχω από αυτά σαν ένα κακομαθημένο παιδί.

Ελπίζω ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και ότι η οικογένεια του Daniel N. θα λάβει το τέλος που αναμφισβήτητα χρειάζεται για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.

Σαν ενήλικος νιώθω ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ότι θα ήταν ανεύθυνο και ανήθικο από μέρους μου να μην επιστρέψω στην Πράγα αν μου το ζητήσουν.

Δεν πρόκειται για το ποσό της εγγύησης. Πρόκειται για ένα νέο άντρα που έχασε τη ζωή του. Θα ενεργήσω με τιμή και θα παλέψω για να καθαρίσω το όνομα μου σε αυτό το θέμα.

Σας ευχαριστώ που το διαβάζετε αυτό και εύχομαι ειρήνη σε όλους σας.”

Σημ: Αν και το θέμα υπήρχε σε όλα τα μουσικά και μη sites με σχεδόν καθημερινές ενημερώσεις γύρω από το θέμα, πάνω από ένα μήνα, εμείς επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε παρά μόνο αφού θα υπήρχε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα και να μην αναπαράγουμε ανούσιες φήμες και κουτσομπολιά, γύρω από ένα τόσο λεπτό ζήτημα.