Κάτω από τον παράδεισο είναι η κόλαση. Κάτω από την κόλαση υπάρχει ένα υπόγειο. Και κάτω από το υπόγειο αυτό υπάρχουν οι Uncle Acid and The Deadbeats. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα χαμπάρι αυτή τη κυκλοφορία, ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία της. Τα διαμάντια όμως όσο θαμμένα και να είναι κάτω από τη λάσπη, εξακολουθούν να λάμπουν και απλά περιμένουν να τα ανακαλύψουμε..

Δεν πρέπει να μετρούν πολλά χρόνια ύπαρξης αυτοί οι Βρετανοί, αν και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, μιας και τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, αφού δε μπόρεσα να βρω πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα, όσο και αν έψαξα. Οι μόνες πληροφορίες είναι πως το group αποτελείται από 3 μέλη (Kat – μπάσο, Red – drums, Uncle Acid – κιθάρα, organ, φωνητικά) και πως το 2009 κυκλοφόρησαν το πολύ καλό ντεμπούτο τους “Vol.1” -που πέρασε ψιλοαπαρατήρητο. Το σίγουρο είναι πως μπορεί η μουσική που παίζουν να είναι πλέον της ‘μόδας’ όπως είναι γενικά το τελευταίο διάστημα το occult retro rock, αλλά τούτοι εδώ, παίζει να είναι από τους καλύτερους που ασχολούνται με αυτό το είδος.

Ο δεύτερος δίσκος τους ονομάζεται “Blood Lust” και αποτελείται από 8 τραγούδια, συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών ενώ, υπάρχει και ένα κρυμμένο κομμάτι στο τέλος του δίσκου, που ανεβάζει την διάρκεια του κατά έξι λεπτά. Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε με αναλογικό εξοπλισμό και αυτό φαίνεται απ’ την πρώτη κιόλας νότα του κάτι που ενισχύει θεαματικά την vintage αύρα του. Όσον αφορά το artwork και τους στίχους, νομίζω πως το εξώφυλλο τα λέει όλα, μιας και η horror αισθητική κυριαρχεί σε όλα όσα σχετίζονται με τη μπάντα.

Εάν αυτό το συγκρότημα ξεπηδούσε στο λυκόφως της δεκαετίας του ’60, όπως οι Coven για παράδειγμα, και οι -εκείνη την εποχή δημιουργημένοι- Black Sabbath, τότε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτός ο δίσκος θα ανήκε τώρα στους κλασικούς του είδους. Ναι, το occult rock τους ταιριάζει απόλυτα με το πρωτόγονο doom των προαναφερομένων, αλλά και συγκροτημάτων όπως οι πιο πρόσφατοι Sleep και Electric Wizard, το οποίο όμως δεν στερείται του groove ενώ δεν αρνείται και την jazz. Ακούστε κομμάτια όπως τα ‘Death’s Door’, ‘Over & Over Again’, ή το μαγικό ’13 Candles’ και θα αντιληφθείτε πολύ καλά τι εννοώ. Όπως καταλαβαίνετε, το τρίο από το Cambridge, ήρθε για να μας μαγέψει και κάτι μου λέει πως τον έχει πετύχει ήδη τον σκοπό του, αν κρίνω από τις αντιδράσεις και το feedback που λαμβάνουν στο διαδίκτυο.

Οι Uncle Acid and The Deadbeats, με το “Blood Lust” αγκαλιά, επέστρεψαν για να εκδικηθούν όλους εκείνους που τους πέρασαν στα ψιλά το 2009. Αν και το “Vol.1”, είναι πολύ καλό, έχω την εντύπωση ότι το δεύτερο πόνημά τους είναι λίγο καλύτερο, κάτι που μόνο ως ελπιδοφόρο μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν ακούσετε τον δίσκο -κάτι που σας προτείνω να κάνετε το συντομότερο, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου: Τα διαμάντια όσο θαμμένα και να είναι κάτω από τη λάσπη, εξακολουθούν να λάμπουν και απλά περιμένουν να τα ανακαλύψουμε..

http://www.youtube.com/watch?v=jWyj03OSvek&feature=related