Δύο λάθη

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες η δεύτερη προσωπική δουλειά του Φώτη Σιώτα, με τίτλο “Δύο λάθη”. Ο δεύτερος αυτός δίσκος έχει και αυτός στιχουργικά την σφραγίδα του Θοδωρή Γκόνη (όπως και ο πρώτος “Τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα” ) και τη μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Φώτης Σιώτας!


“Το ράγισμα στο γέλιο σου ποια λύπη σ’ το ‘χει
δώσει κι έχει στα δυο τα χείλη σου τριαντάφυλλο φυτρώσει”


Δώδεκα νέα τραγούδια με αναφορές σε λάθη, Ταύρους, ξεχασμένα δάκρυα, μέχρι και τον πολύ George Best. Η συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα στο “Εν οίδα ότι την είδα, είναι ακριβώς το κομμάτι σε ένα παζλ που είσαι έτοιμος να τελειώσεις.

Τα “Ξεχασμένα Δάκρυα” είναι από τα τραγούδια που θα ακουστούν περισσότερο και το βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν 5 μήνες, είναι ουσιαστικά όλη η εικόνα και το στυλ του δίσκου. Μου άρεσε πολύ ο Ταύρος και μουσικά αλλά και στιχουργικά, Το Ράγισμα είναι το πιο μελωδικό, ταξιδιάρικο, μελαγχολικό, δροσερό και αθώο άκουσμα του δίσκου και η πολύπλευρη Κιβωτός περιλαμβάνει όλα αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε για το κλείσιμο του δίσκου!

Ένα πάντρεμα λαικού ύφους με φολκ ήχο, αμεσο, ειλικρινές, εξομολογητικό και με σωστές δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ! Ο Φώτης Σιώτας είναι ένας πολυτάλαντος και πολύ πλευρος καλλιτέχνης και δείχνει να έχει ταιριάξει απόλυτα με τα λόγια του Θοδωρή Γκόνη!

Στον δίσκο παίζουν ο Κλέων Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο  κόντραμπάσο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα, στα φωνητικά οι Ηρώ Μπέζου, Μαρία Χάνου, Δέσποινα Σπανού!

Dio Lathi

‘Οπως λέει ο ίδιος ο Φώτης Σιώτας :

“Τα «Δύο Λάθη» είναι ο δεύτερος κύκλος τραγουδιών που φτιάξαμε με τον Θοδωρή Γκόνη μετά τα «Δεύτερα». Οι μαγικές ιδιότητες του αριθμού «2» μας έχουν κυριεύσει. Πολύτιμα τα δώρα του Θοδωρή, χωρίς τις ιστορίες του δεν θα υπήρχαν αυτά τα τραγούδια. Πολύτιμη και η συντροφιά των φίλων και συνεργατών μου. Προσέφεραν απλόχερα τις στιγμές τους και τους «κόσμους» που φτιάχνει ο καθένας από αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς για να φτιάξουμε το σπίτι των τραγουδιών έτσι όπως το φανταστήκαμε.”

Ο στιχουργός Θοδωρής Γκόνης μιλάει για το πλεονέκτημα της οδοιπορίας:
Τα λόγια για τα τραγούδια αυτά φτιάχτηκαν περπατώντας σχεδόν τους ίδιους δρόμους με τα “Δεύτερα” -ίσως να προχώρησα λίγο βαθύτερα αυτή τη φορά γιατί με εγκάρδιωνε η κοινή μας επιθυμία με το Φώτη Σιώτα να συνεχίσουμε και τον ευχαριστώ πολύ.
Τα λόγια αυτά είναι ό,τι άκουγα, ό,τι έβλεπα, ό,τι καταλάβαινα ζωντανό να περπατά δίπλα μου, ό,τι έμενε στη μνήμη μου, ό,τι κρατούσα στα χείλη μου – γιατί φοβάμαι πως ίσως η γραφή να είναι εχθρική με το τραγούδι – για να το πω, να το υπαγορεύσω αργότερα στον Φώτη και να συνεχίσει αυτός από εκεί και πέρα το δικό του “το λαθος” και έτσι φτάσαμε στα “Δύο Λάθη”.

Βρείτε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και το e-shop της United We Fly.

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Διαβάστε ακόμα…

Ο Φώτης Σιώτας στο Skrow Theater για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις