Τα δεύτερα επιστρέφουν.
Φώτη Σιώτας και Θοδωρής Γκόνης
Mια μεγάλη συναυλία
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Faliro Summer Theater
Τραγουδούν
Ιουλία Καραπατάκη, Σωκράτης Μάλαμας
Σταμάτης Αναστόπουλος, Βασίλης Προδρόμου
Special guest: Δήμητρα Γαλάνη
ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

ΟΦώτης Σιώτας και ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζουν ζωντανά τον πρώτο δίσκο που έφτιαξαν μαζί, τις εκλεκτικές συγγένειες, τα αγαπημένα «πρώτα», τα μεγάλα τραγούδια, που τους κινητοποίησαν για να προκύψουν τα δικά τους «δεύτερα», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Faliro Summer Theater.

Οικοδεσπότες ο Θοδωρής Γκόνης, ο Φώτης Σιώτας και 30 μουσικοί, τεχνικοί, τραγουδιστές θα ανασύρουν το πρώτο αποτύπωμα τις αρχικής ηχογράφησης. Με τη βασική τραγουδίστρια του δίσκου, την υπέροχη Ιουλία Καραπατάκη, με δύο από τις πιο μεστές νέες ανδρικές φωνές τον Σταμάτη Αναστόπουλο και τον Βασίλη Προδρόμου, και επίσημους καλεσμένους τον αγαπημένο Σωκράτη Μάλαμα και τη σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη.

Οι δύο δημιουργοί κυκλοφόρησαν έναν ακόμα δίσκο μαζί το 2022 (Δύο Λάθη) αφού δοκιμάστηκαν και «έδεσαν» το 2019 στο άλμπουμ «Τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα» (Ogdoo Music Group). Έναν σύγχρονο λαϊκό δίσκο σαν τους παλιούς, με ιδιαίτερο και ελκυστικό ήχο που συνδυάζει δύο μουσικούς κόσμους, δημιουργώντας ένα νέο, άφθαρτο άκουσμα που φέρει στον πυρήνα του την λαϊκή κουλτούρα και παράδοση, αλλά και την σύγχρονη αντίληψη των δύο εξαιρετικών δημιουργών, για το δημοφιλές μουσικό είδος που συνεχίζει την μακρά πορεία του δείχνοντας την αντοχή και την προσαρμοστικότητά του στις νέες κοινωνικές συνθήκες.

4 χρόνια μετά επιστρέφουν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ξανά τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους με την δύναμη και τα χρώματα μιας μεγάλης ορχήστρας.
Στο Faliro Summer Theater, σε μια καλοδουλεμένη παράσταση, o Φώτης Σιώτας μαζί με τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου θα παίξουν όλα τα τραγούδια από τα «δεύτερα», θα μας πουν τις ιστορίες τους, θα μοιραστούν μαζί μας αισθήματα και αναμνήσεις και θα αποτυπώσουν ανάγλυφα τον σύγχρονο λαϊκό ήχο. Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε και τα πολύ αγαπημένα «Τα λόγια είναι γράμματα», «Τα δεύτερα», «Το νησί μου» με τις ερμηνείες σπουδαίων σύγχρονων ερμηνευτών αλλά και τραγούδια των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Μητσάκη και άλλων.

Σας περιμένουμε σε μια γιορτή του λαϊκού τραγουδιού, σε μια συναυλία – προσκλητήριο για τις παρέες που ξέρουν να μοιράζονται, να χαίρονται, να τραγουδούν ακόμα.

«Ευτυχώς προλάβαμε και μεγαλώσαμε  με αυτά που πρωτοαγαπήσαμε,
με έναν «χαμηλό» κόσμο που γνώριζε πολύ καλά να φτιάχνει τραγούδια ενός «κατώτερου» Θεού, με έναν  κόσμο  που έτρεχε -και τρέχει ακόμα και σήμερα – από νωρίς στα «γήπεδα» και παρακολουθεί, χειροκροτεί και βλέπει πρώτα τα «Δεύτερα».

Θ.Γ-Φ.Σ

INFO

Τα δεύτερα επιστρέφουν.
Φώτη Σιώτας και Θοδωρής Γκόνης

Mια μεγάλη συναυλία
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Faliro Summer Theater

Τραγουδούν
Ιουλία Καραπατάκη, Σωκράτης Μάλαμας
Σταμάτης Αναστόπουλος, Βασίλης Προδρόμου

Special guest: Δήμητρα Γαλάνη
Ώρα Έναρξης: 21:00

Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Τιμή εισιτηρίου:
Από 12€

Προπώληση: viva.gr

Οργάνωση παραγωγής: Novel Vox
Παραγωγή: Faliro Summer Theater

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Μπουζούκι: Μανώλης Πάππος
Κλασσική και λαϊκή κιθάρα: Γιώργος Φουντούκος
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας
Μπαγλαμά και λαϊκή κιθάρα: Βασίλης Προδρόμου
Λαούτο και λαϊκή κιθάρα: Δημήτρης Σίντος
Λάφτα και μπουζούκι: Νίκος Μέρμηγκας
Κρουστά: Νίκος Μανίσαλης, Άγγελος Πολυχρόνου
Κλαρίνο: Διονύσης Θεοδώσης
Χαβάγια: Κωστής Κωστάκης
Βιολιά: Φώτης Σιώτας, Αλέξανδρος Ιακώβου, Μιχάλης Βρέττας, Καλογιάννης Βεράνης, Εύρος Βοσκαρίδης, Γιάννης Πούλιος, Ιάσονας Κτενάς, Χρήστος Ψαρομήλιγκος, Γιάννης Κονταράτος, Σάκης Καρακώστας
Βιολοντσέλα: Δέσποινα Σπανού, Αναστάσης Μισυρλής, Νίκος Παπαϊωάννου

Ηχοληψία: Παναγιώτης Πετρονικολός, Πάνος Ηλιόπουλος.
Φώτα: Περικλής Μαθιέλλης
Υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Κατέβας

Design artwork: Εύρος Βοσκαρίδης
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζηργάνος

Ο δίσκος “τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα” ηχογραφήθηκε στο στούντιο ANTART και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 από το όγδοο music group.

Διαβάστε ακόμα…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 – ΑΘΗΝΑ | ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ