Τον Απόστολο ,τον εχω ακούσει κι άλλες φορές live και όπως κάθε φορά , έτσι κι αυτή με μάγεψε!Γνώστης λοιπόν του περιεχομένου της βραδιάς και με τη ”δικαιολογία” του τελευταίου χειμωνιάτικου live,βρεθήκαμε στο κλαμπάκι του Σταυρού του Νότου!

Πάνω απο τη σκηνή , μια γυναικεία σιλουέτα απο λέξεις ”Γη / φωτιά / θάλασσα / γέννηση και αθανασία / δύναμη και αδυναμία / αγάπη και ελευθερία / ειρήνη/ εξουσία / επανάσταση / ζωή / απουσία. Όλα γένους θηλυκού. Όλα στο πρόσωπο εκείνης. Της μίας, με τα χίλια πρόσωπα, που την είπανε / Γυναίκα /” ,συνδυάζοντας και με τον τίτλο της παράστασης ”Η Γυναίκα στον πυρήνα” τότε καταλαβαίνεις οτι το θηλυκό στοιχείο θα κυριαρχήσει απόψε.

Ο Απόστολος και η παρέα του ανέβηκε στη σκηνή , μας καλησπέρισε κι άρχισε σιγά σιγά να μας παρουσιάζει , τραγουδώντας , όλες τις πτυχές τις γυναίκειας υπόστασης!Το πρόγραμμα αρχίζει απαλά ,παίζει με τις νότες και μας ταξιδεύει σε όλο το πρώτο μέρος!Τραγούδια γραμμένα για γυναίκες ”Ελένη” του Τσικληρόπουλου & του Μικρούτσικου πρωτότραγουδισμένο απο τη μοναδική Χαρούλα , την ”περιμπανού”του Γκάτσου & του Χατζηδάκι,την ”Πεταλούδα” του Ζούδιαρη όπως μόνο ο Απόστολος  ξέρει να ερμηνεύει,τη ”νύχτα” της Αφροδίτης Μάνου και πολλά ακόμα που μας ”περικυκλώνουν” απο γυναίκες ”τρυφερές,ντροπάλες ,αρχηγούς ” και πολλές ακόμα που έχει ”χωρέσει” το ελληνικό πεντάγραμμο!!

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος τον απολαμβάνουμε σε λαίκα ακούσματα όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει ,του Β.Τσιτσάνη την ”Αχάριστη”και μας προετοιμάζει οτι η βραδιά θα έχει κι άλλες εκπλήξεις.Η αλήθεια είναι πως απο την αρχή εντοπίσαμε γνωστούς καλλιτέχνες,έτσι με μια λιτή παρουσίαση ο Χρήστος Θηβαίος βρέθηκε στη σκηνή!

Το ”ημερολόγιο ” το αφιέρωσε στη γυναίκα του και συνέχισε με την δεύτερη δική του ”γυναίκα” και εκεί στα μέσα του τραγουδιού εμφανίστηκε η Ρίτα Αντωνοπούλου!!Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκρότημα και απολαμβάνει!Η βραδιά γίνεται μαγική!!!

 

Ο Απόστολος συνεχίζει με εκπληκτικές ερμηνείες όπως το ”Α Βord l Aspasia” το ”Τι να θυμηθώ”φυσικά και το εκπληκτικό  ”Μαμά” σε ελληνικούς στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική του Charles Aznavour!

Τα κομμάτια αλλάζανε και μαζί τους άλλαζε και ο ρόλος της γυναίκας,μέχρι που ο Απόστολος έκανε μια μικρή διακοπή και άρχισε να ψάχνει κάτω την άλλη φίλη του,τη Νατάσα Μποφίλιου!!

Σε λίγο ακριβώς η Νατάσα ήτανε δίπλα του ,στη σκηνή και αφού σκέφτηκε λίγο τι θα μπορούσε να ταιριάξει στο πρόγραμμα, ερμήνευσε a capella το ”πως έφυγες ” του Σταμάτη Κραουνάκη και το club θύμησε εκκλησία αφού κι ο χρόνος πρέπει να σταμάτησε για να την απολαύσει!!

Στο υπόλοιπο της βραδιάς παρακολουθήσαμε 2 υπέροχα ντουέτα.Το ένα , αυτό με το Χ.Θηβαίο στις ”μέλισσες ” της Ελένης Φωτάκη και του Γιώργου Καζαντζή ήταν εντελώς απρογραμμάτιστο απο οτι καταλάβαμε ,αφου ο χρήστος μπήκε στα μισά του κομματιού και ενω αρκετή ώρα έψαχνε το κουμπί του μικροφώνου και το δεύτερο με τη ρίτα στη δική του ”φυσαλίδα”

Το πρόγραμμα κάπου εδώ τελείωσε , η  μουσική σταμάτησε ,τα φώτα άναψαν.Ο Απόστολος ευχαρίστησε τον κόσμο και μας καληνύχτησε!

Το χαμόγελο της ευχαρίστησης είχε ήδη σχηματιστεί στο πρόσωπο μας!

Περιμέναμε να φύγει ο κόσμος -γιατί ως γνωστόν τα καλά τότε γίνονται-και πήγαμε στον Απόστολο ,του εκφράσαμε την απορία που μας γεννήθηκε απο την αρχή,δλδ. ποιά η πηγή έμπνευσης της παράστασης και η απάντηση ήταν ακαριαία!Η 15 μηνη κόρη τους !!!!Πήραμε και το νέο για το επόμενο live  σε ένα μήνα στο θέατρο βράχων και κάπου εκεί ”κλείσαμε τα μικρόφωνά” μας και απολαύσαμε το ποτό μας όλοι μαζί!

Πριν τελειώσω , να μην παραλείψω να πω ,οτι αυτό το κλαμπάκι του σταυρού του νότου ειναι οτι πιο παρείστικο εχω ζήσει και δεύτερον και πιο βασικό είναι πως ο καινούργιος κιθαρίστας του Απόστολου ,ο Κώστας Νικολόπουλος είναι πράγματι κάτι το εκπληκτικό!!!!

Γιάννης Πολυχρονάκης: κοντραμπάσο
Βαγγέλης Παρασκευαϊδης: βιμπράφωνο, drums 

Καλή αντάμωση λοιπόν!!!

 

 

φωτογραφίες Γιάννης Μαργετουσάκης