Καρέ της Ντάμας  – Γράφει η Έλενα Αντωνίου

Συζητώντας με έναν ποιητή στη Δονούσα.
Μιά ιδέα.
Η έμπνευση.
Η αγάπη.
Η γυναίκα. Κορυφαία και ατέρμονη πηγή και έμπνευση του έρωτα και της δημιουργίας. Σαν μάνα. Σαν ντάμα. Σαν ερωμένη. Σαν θεά. Σαν μάγισσα. Σαν μούσα. Σαν παιδί.
Η κυοφορία.
Η υπομονή.
Η συνεργασία.
Η γέννα.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Σταυρός του Νότου. Καρέ της Ντάμας. Πρεμιέρα.
Ο Απόστολος Ρίζος και οι μουσικοί του, συνάντησαν στη σκηνή την πρώτη τους ντάμα, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, αγαπητή πολύ απ’όλους εμάς στο κοινό, κι υπέροχη.

“Ανεξάντλητο το θέμα της γυναίκας” αρχίζει να λέει ο Απόστολος, “σαν φωτογραφικά καρέ θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε. Θα φωτίσουμε τις αποψινές ιστορίες με την κυρία Ρίτα Αντωνοπούλου”.
Ετσι ξεκίνησε η πρώτη απ’τις τέσσερις Πέμπτες, με την πρώτη από τις τέσσερις ντάμες και μοιράστηκαν μαζί μας μιάν αναπάντεχη λίστα τραγουδιών. Τραγούδια που ερμηνεύτηκαν με αγάπη, πάθος και δύναμη. Τραγούδια για τη γυναίκα.
Με την γυναίκα παρούσα παντού. Πάνω και κάτω από τη σκηνή. Μέσα και έξω απ’τους στίχους. Κι έτσι…μας συνεπήρε η ροή…
Και πίσω πίσω στη σκηνή, τρυφερές φωτογραφίες της Φωφώς. Μιάς γυναίκας άγνωστης σε μάς, κάπως μυστήριο…που την ιστορία της ίσως μάθουμε στο τέλος των παραστάσεων.

Απόλαυσα την εναλλαγή των τραγουδιών, άλλοτε με τη Ρίτα, άλλοτε μόνο με τον Απόστολο, άλλοτε και με τον Παναγιώτη, και ανυπομονώ για την επόμενη Πέμπτη, και την μεθεπόμενη, και την τελευταία. Θέλω πολύ να δώ τί θα μας φέρει η Ειρήνη, τί η Μαρία και τί η Λίνα. Ποιά είναι τα τραγούδια που θα φέρουν στο κοινό, ποιό θα είναι το “ειδικό βάρος” της ατμόσφαιρας κάθε φορά.
“…γιατί η πιό όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει….”

Φωτογραφίες : www.facebook.com/Margetousakis , Έλενα Αντωνίου

Βίντεο : elenamay19

Μουσικοί:
Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες)
Παναγιώτης Τσεβάς (πιάνο/ακορντεόν)
Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο)
Βαγγέλης Παρασκευαϊδης (τύμπανα/ βιμπράφωνο).