‘’Θεοί & Δαίμονες’’ μαζεύτηκαν την Παρασκευή το βράδυ 17/12 στο Fuzz και σίγουρα έμειναν με το στόμα ανοιχτό ,όπως και εμείς με αυτό που παρακολουθήσαμε.17 ατομα περίπου (αν μέτρησα καλά) επάνω στη σκηνή αυτού του άρτια οργανωμένου συναυλιακού χώρου μας παρουσίασαν μια πολύσύνθετη μουσικοχορευτική παράσταση.

Τα φώτα σβήσανε,οι Χαίνηδες, οι Mode Plagal και οι ακροβάτες μπαίνουν στη σκηνή ξεκινώντας το μουσικό μας ταξίδι! Ο Δημ. Αποστολάκης παίρνει το μικρόφωνο αμέσως μετά απο μια μίνι μουσική πανδαισία και μας εξηγεί οτι απο τον ‘’τράγο’’ του Δημήτρη άρχισαν όλα….’’τραγούδι,τραγωδία,τραγικοί ήρωες,θεοί και δαίμονες.’’’Συνεχίζει με το δικό του ,μοναδικό τρόπο να μας λέει πως  ‘’πήρε’’ το ονομἀ της η παράσταση που ξεκίνησε απο το ‘’Δίπλα στο ποτάμι’’ με καλεσμένο τον Ψαραντώνη !!

‘’Ο μάγος ο τραγοπόδαρος’’ αναλαμβάνει να μας ‘βάλει’ για τα καλά στο κλίμα της βραδιάς. Η παράσταση συνεχίζεται και ο κόσμος που έχει κατακλύσει το Fuzz  έχει  αρχίσει και ταξιδεύει σε άλλους πολιτισμούς.Σε ένα live όμως υπάρχουν και τα απρόοπτα και σ αυτό η χορδή της λύρας του Δημήτρη ζήλεψε κάτι απο τη λάμψη των καλλιτεχνών και είπε έστω και για λίγο να γίνει αυτή το θέμα συζήτησης,αφού κάπου εκεί παρέδωσε πνεύμα.Οι Mode Plagal  όμως δε της έκαναν το χατήρι και κάλυψαν αμέσως το κενό με 2 τραγούδια 1 εκ των οποίων ήταν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ‘’πειραγμένα’’ όσο πιο καλά γίνεται!

‘’Οι θεοί και οι Δαίμονες’’ συνεχίστηκαν και γέμισαν υπέροχα το πρώτο μέρος της μουσίκης παράστασης πλαισιωμένοι και απο τους απίστευτους ακροβάτες που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα αλλά και μας ἀγχωσαν με τα επικίνδυνα ακροβατικά που επιχειρούσαν.

Το μουσικό μας ταξίδι συνεχιζότανε ,μόνο που τωρα είχε αρχίσει να πηγαίνει προς τα πίσω στο χρόνο και ἠρθε η ώρα ν ακούσουμε κομμάτια που έχουμε λατρέψει και τα γνωρίζουμε στο άκουσμα της πρώτης νότας.΄΄Το καπηλειό΄΄ ,κάνει τον κόσμο να χορεύει ,’’οι συνταγές μαγειρικής’’,’’ο ακροβάτης’’μας  ‘’πέρνει’ απο το χέρι για να περάσουμε’’ τα ‘’7 ποτάμια’’. ‘’Ο χαίνης’’ και ‘’η τίγρη’’ μας ξεσηκώνουνε για τα καλά.Κάποιοι χορεύουνε,άλλοι τραγουδάνε με ανοιχτά και υψωμένα τα χέρια,πιο δίπλα χειροκροτούν στο ρυθμό της μουσικής.Για λίγο ακόμα συνεχίστηκε ολο αυτό  το απίστευτο συναίσθημα που μας δημιούργησαν οι ‘’Χαίνηδες ΄΄ με την παρέα τους και έτσι τελειώνει αυτό το βράδυ.Αποσύροντε για λίγο και βγαίνουν για το encore.Μας λένε την καληνύχτα τους μέσα απο τα ‘’παραμύθια της γιαγιάς’’ και μας αποχαιρετούν.

Λίγο αργότερα βρεθήκαμε στα καμαρίνια ,δίπλα στο Δημήτρη Αποστολἀκη να τον ευχαριστήσουμε για αυτό το υπέροχο βράδυ.Ανοιγούμε μια μικρή και σύντομη κουβέντα και τον ρωτάμε πως τα καταφέρνουνε και ‘’δένουνε’’ τὀσο αρμονικά μεταξύ τους τόσα άτομα πάνω στη σκηνή.Μας εξηγεί κ μας θυμίζει ταυτόχρονα οτι με τους Mode Plagal  έχουνε ξανασυναντηθεί και στο παρελθόν δημιουργώντας τότε την ΄΄Κάθοδο των σαλτιμπάγκων’’  όπου απο κεί υπάρχει και το ομόνυμο 2πλό live cd απο το  ‘’θέατρο βράχων’’, οπότε δεν ήταν ξένοι ο ἐνας για τον άλλον.Κι αφού μας άνοιξε το δρόμο για το  παρέλθον ,συνεχίζουμε όλο χαρά μέσα σ αυτο το χρονικό μονοπάτι και του θυμίζω τότε που τους πρωτογνωρίσαμε πριν 19 χρόνια περίπου μαζί με τον Μίλτο  Πασχαλίδη και τον ρωτάω αν θα έχουμε την χαρά να τους δούμε ξανά μαζί στην ίδια σκηνή.Ο Δημήτρης χαμογελάει ζεστά και μας λέει οτι τον Μίλτο τον αγάπανε και θα στηρίζανε ευχαρίστως κάτι τέτοιο αν προέκυπτε.

Γρήγορα ,γρήγορα και αφού γίνεται ένας μικρός χαμός στα καμαρίνια,τον ρωτάω αν αληθεύει αυτό που έχει φτάσει στα αυτιά μας ,αν δηλαδή η επόμενη μουσική τους στάση θα είναι στην μουσική σκηνή ‘’Αυλαία’’.Χαμογελώντας μας το επιβεβαιώνει και μας λεεί οτι έτσι ακριβώς είναι και με μια θερμή χειραψία ανανεώνουμε το ραντεβού  μας  για την  ‘’Αυλαία ‘’ λοιπὀν ,με τους κρητικούς ‘’ΧΑΙΝΗΔΕΣ’’