RELEASE ATHENS FESTIVAL

ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & hOTEL ALASKA
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος 
Φωτογραφίες : Proxima Estacion Esperanza
video : mousikesebeeries Youtube channel

Δεν ξέρω πραγματικά τι να γράψω για τη χθεσινή βραδιά στην πλατεία Νερού. Θα μπορούσα να γράψω ένα απλό review με γράφοντας πως κύλησε η βραδιά, με τις ώρες εμφανίσεων των καλλιτεχνών και κάπως έτσι να σχημάτιζα ένα άρθρο.

Η χθεσινή βραδιά όμως ήταν κάτι άλλο. Ήταν μια μαγική βραδιά, ήταν ένα όνειρο, ήταν μια γιορτή από άκρη σε άκρη, ήταν μια μεγάλη φεστιβαλική βραδιά, με ονόματα βαριά, με πάθος, με μέγα πλήθος, σε μία πλατεία Νερού άκρως γιορτινή να υποδεχθεί και να ευχαριστήσει τον μεγάλο Αγγελάκα και τον σπουδαίο Παυλίδη για όλα αυτά τα ταξίδια που μας έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλωστε μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει τέτοια συναισθήματα και μόνο ελεύθεροι, αγκαλιασμένοι και μεθυσμένοι από μελωδίες και μπύρες μπορεί ο κόσμος να φτιάξει τέτοιες βραδιές.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Η 5 η μέρα του φετινού Release Athens Festival ήταν αφιερωμένη στην ελληνική Ροκ σκηνή με δυνατά ονόματα, και με το Παιδί τραύμα να ανοίγει τη βραδιά γύρω στις 19:00 το απόγευμα. Δυστυχώς η καθυστερημένη άφιξη μας δεν μας επιτρέπει να γράψουμε πολλά, άλλα όπως μου είπε και ένα φίλος είναι ένα ανερχόμενο αστέρι με στίχους από τη δεκαετία του ’90 και μουσική του σήμερα!

Στις 20:30 ήρθε η ώρα του Παύλου Παυλίδη, των Hotel Alaska, της Μαίρης, της ‘Αννας, του Μόχα, της Ρίτας. Ο Παύλος Παυλίδης επι σκηνής μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς της μπάντας των Hotel Alaska.  Φώτης Σιώτας στο βιολί ,  Θάνος Μιχαηλίδης στα τύμπανα,  Δημήτρης Τσεκούρας στο μπάσο, Γιώργος Θεοδωρόπουλος στα πλήκτρα και ο Αλέκος Γεωργουλόπουλος στην κιθάρα να σχηματίζουν τη νέα παρέα του παύλου.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η έναρξη με το Ατλαντίς ήταν αυτό που περιμέναμε. Τα πρώτα καπνογόνα έκαναν την εμφάνισή τους και ο Παύλος μας έκανα ένα τεράστιο ταξίδι από τη δεκαeτία του ΄90 μέχρι το σήμερα και το «Μαύρο Κουτί» .Μιάμιση ώρα επί σκηνής με πολύ Σπαθιά στο setlist αλλά και με αρκετά τραγούδια από τον τελευταίο album.  Έχω ξαναγράψει πως οι Hotel Alaska δεν έχουν καμία σχέση με τους B-Movies και εχθές νομίζω το κατάλαβαν όλοι. Νομίζω πως ο Παυλίδης πλέον απολαμβάνει  παρά πολύ το νέο σχήμα και τα νέα τραγούδια του δίσκου είναι αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύουν οι Hotel Alaska. Θεωρώ το κλείσιμο της βραδιάς από το Παυλίδη λίγο υποτονικό σε σχέση με την πολύ δυναμική του παρουσία στη βραδιά και κάπου εκεί ο καληνύχτισε και μας ετοίμασε για αυτό που περιμέναμε όλοι “Έρχεται ο Αγγελάκας με τους 100 βαθμούς»

Στις 22:30 o Αγγελάκας ήταν στη σκηνή μαζί με την μπαντάρα του , τους 100 C και όλα ήταν έτοιμα για ένα μαγικό δίωρο. Νομίζω αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος. Τρία χρόνια ήταν πάρα πολλά και ο Γιάννης στα 62 του δεν κρατιέται.

Επιτέλους αναφώνησε ο Αγγελάκας, επιτέλους φωνάξαμε και εμείς. Βλέπεις είναι πολλά τα τρία χρόνια!

Ένας Αγγελάκας βγαλμένος από τις χρυσές σελίδες μιας τεράστιας καριέρας που όχι μόνο δεν έχει χάσει το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια αλλά με δίσκους σαν τον τελευταίο, κερδίσει νέους υποστηρικτές και με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή ξεσηκώνει όλους εμάς τους over 40+  και μας κάνει να χοροπηδάμε, όπως κάνει και ο ίδιος άλλωστε!

Αρχή με το «Ακόμα Περπατάω» και εμείς ακολουθάμε θα συμπληρώσω, χαμός με Σαράβαλο, τηλεντρόγκες, αιρετικό, είμαι τυχερός, ξανά με καινούργια Ακούω τον ουρανό να γελάει και ο Λύκος που κατάπια μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία για την αποθέωση.

Ο Χαμένος τα παίρνει όλα, επισκέπτες, Γιορτή,  ακούω την Αγάπη και αφού έφυγε, γύρισε για να μας πει καλό καλοκαίρι και …την Ταξιδιάρα ψυχή και να κουνήσει συθέμελα την πλατεία νερού για ένα αξέχαστο φινάλε!

Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι ένα μεγάλο όνομα στην ελληνική μουσική σκηνή περισσότερα από 30 χρόνια, έχει πάθος 20χρονου, σκηνική παρουσία που θα ζήλευαν πολλοί ροκ σταρ του εξωτερικού και μία σχέση με τον κόσμο, αληθινή και με απέραντο σεβασμό!

Ήταν μία βραδιά Ο Ν Ε Ι Ρ Ο…