Ήταν μια βραδιά γεμάτη φίλους. Ήταν μια συναυλία που δεν σας κρύβω πως την είχα σταμπάρει από καιρό και ήταν μέσα σε αυτές που είχα προγραμματίσει να πάω μέχρι τη λήξη του πρώτου μισού του συναυλιακού καλοκαιριού, όσο αναφορά την Αθήνα.

Ο Αλέξανδρος με την πραγματικά εξαιρετική του μπάντα, μας θύμισε πως περνάγαμε στις συναυλίες στην προ covid εποχή, φυσικά παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης δεν είναι ούτε Σωκράτης Μάλαμας, ούτε Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ, ούτε αν θέλει. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως είναι ένα καλλιτέχνης με πολλούς φίλους, ποιότητα σαν ερμηνευτής από όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Θανάση και ενέργεια και πάθος που δύσκολα πια συναντάς.

 

Ο καινούργιος του δίσκος που ο περισσότερος κόσμος που βρέθηκε  στα Γκράβα, τον ήξερε ήδη, τον καθιστά πλέον και επίσημα έναν ερμηνευτή με δικό του υλικό και μαζί με όλα αυτά αγαπάει να τραγουδάει, συμπληρώνει μια συναυλιακή βραδιά που μπορεί να σε κάνει να περάσεις αξέχαστα.

Στα μισά της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή το χαμογελαστό κορίτσι, η Ιουλία Καραπατάκη, είπε το τραγούδι που θα ερμηνεύει και στον δίσκο του Αλέξανδρου το “Αχ καρδιά μου” και μαζί με 3-4 ακόμα ξεσήκωσε τους πάντες.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο και στις συνθήκες της συναυλίας. Οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ελαστικοί και να μην υπενθύμιζαν ανά πέντε λεπτά πως το μοναδικό που επιτρέπεται να κάνουμε είναι απλά να ανασάνουμε.

Απαγόρευση καπνίσματος, απαγόρευση αλκοολούχων και μη ποτών εκτός νερού, απαγόρευση φωτογραφικής μηχανής και κάμερας, οδηγίες σαν άλλο gps και οριοθέτηση διαδρομών και καθολική χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας, νομίζοντας πως βρέθηκαν για λίγο στο Ηρώδειο και όχι σε ένα ανοιχτό θεατράκι στα σύνορα του Γαλατσίου με τα Πατήσια.
Η δυσαρέσκεια του κόσμου ήταν μεγάλη, οπότε θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ!

Μαζί του ήταν και οι: Εύρος Βοσκαρίδης – Βιολί, Σπύρος Βρυώνης – Ηλεκτρική κιθάρα, Διονύσης Μακρής – Ηλεκτρικό κοντραμπάσο, Δημήτρης Μπρέντας – Κλαρίνο, Γκάιντα, Καβάλ και ο Γιάννης Ριζόπουλος – Τύμπανα.

 

Αυτά τα λίγα από εχθές. Δεν μας έφτασε, θέλαμε λίγο ακόμα, αλλά ποτέ δεν μας φτάνει όταν περνάμε τόσο όμορφα.Θα πούμε εν καιρώ πολλά περισσότερα για τον Αλέξανδρο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος

Περισσότερα βίντεο : mousikesebeeries YouTube channel

Συνέντευξη : Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στις www.mousikesebeeries.gr