Και κάπως έτσι έκλεισε ένα ακόμα συναυλιακό καλοκαίρι. Δεν αναφέρομαι μόνο στις επόμενες συναυλίες του Σωκράτη αλλά γενικά του καλοκαιριού. Αν δεν κάνω κάποιο μεγάλο λάθος, ήταν η πέμπτη συναυλία του Σωκράτη φέτος στην Αθήνα (αν υπολογίσουμε και αυτή της Ελευσίνας) και πραγματικά νομίζω πως ήταν και η καλύτερη. Τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε από πολλούς και αυτό μας έδωσε η χθεσινή βραδιά.

Ένταση, πάθος, μέγα πλήθος και τρείς γεμάτες ώρες με έναν Σωκράτη βγαλμένο από παλιές καλές εποχές. Τραγούδια αγαπημένα και παλαιότερα αλλά και τελευταία, μία Ιουλία Κραπατάκη όνειρο, να παίρνεi πολύ χρόνο από τη βραδιά και να γεμίζει μελωδίες με την φωνή της και ένας Δημήτρης Λάππας να ανεβάζει με την κιθάρα του, πολλά επίπεδα πάνω, ολόκληρη την βραδιά.

Μαζί φυσικά με τον Σωκράτη, την Ιουλία και τον Λάππα στις κιθάρες, οι ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα.

Όσο αναφορά τον κόσμο, είδαμε μεγάλη αγάπη και μεγάλη θέληση για ακόμα ένα live του Σωκράτη. Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο μεγάλος ο πανικός και ο χαμός για εύρεση εισιτηρίου, ούτε είχαμε sold out σε 12 λεπτά. Το θέατρο ήταν sold out μεν, αλλά από κόσμο που αγαπάει πραγματικά τον Σωκράτη. Το κοινό του Σωκράτη έχει γίνει πλέον αναρίθμητο και καμιά φόρα καλό είναι να ξεχωρίζουμε τις βραδιές και η χθεσινή (σ.σ. Κυριακή) ήταν από αυτές που θέλουμε να βλέπουμε!

Αυτά τα λίγα. Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς το ποίημα του Jeffrey McDaniel, “Ο ήσυχος κόσμος” και μπορείτε να το δείτε εδώ!

Μου άρεσε πολύ επίσης, Ο Δεκέμβρης που είπε, μου άρεσε πολύ ο Κήπος της Εδέμ, μου άρεσε πολύ το κλείσιμο με τον Πεχλιβάνη για το φινάλε ενός απροσδόκητα πλούσιου καλλιτεχνικά καλοκαιριού. Μου άρεσε πολύ η Ιουλία Καραπατάκη στο “Της μνήμης το μαχαίρι”, στο “Αργοσβήνεις μόνη” και στη Φωτιά.

Ήταν μία από τις πολύ ωραίες συναυλίες. Ελπίζουμε του χρόνου το καλοκαίρι να είναι ακόμα πιο ωραία και να κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά προς την απόλυτη ελευθερία.

Καλή αντάμωση!

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες : Stathis Photography
Video : mousikesebeeries Youtube channel