Τακούνια Για Καρφιά

Ο Ορέστης Ντάντος εξερευνά τη γυναικεία ψυχή μέσα από κορυφαίες φωνές

Σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν πολύ σπάνια, τέσσερις πολύ σημαντικές και αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη, συμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά», τραγουδώντας τη γυναικεία ψυχή, η κάθε μια με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ο δίσκος «Τακούνια Για Καρφιά», που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, είναι η έκτη ολοκληρωμένη δουλειά του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου, όμως η πρώτη στην οποία δεν ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του, δοκιμάζοντας να γράψει για μερικές από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του σήμερα.

Σε αυτή τη σκυταλοδρομία διαφορετικών γενεών και μουσικών ιδιωμάτων, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το τραγούδι «Γιάννη Μου» και συνεχίζεται τώρα με το νέο -ομότιτλο του άλμπουμ- single «Τακούνια Για Καρφιά», το οποίο ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη, ο Ορέστης Ντάντος καταφέρνει να διατηρήσει ως κοινό συνδετικό στοιχείο τη θέαση των πραγμάτων από τη θηλυκή πλευρά -μια θηλυκή πλευρά απαλλαγμένη, όμως, από τα στερεότυπα του παρελθόντος.
Κάθε τραγούδι καταπιάνεται και με μια διαφορετική πτυχή της ζωής: από τον έρωτα («Γιάννη μου», «Νερό στη βάρκα») μέχρι την απελευθέρωση από οτιδήποτε τις περιορίζει («Φύσα αέρα», «Χόρεψε»), οι γυναίκες γίνονται η απάντηση στη σκοτεινιά του κόσμου, μέσα από το φως της προσφοράς και της ελευθερίας. Γυναίκες-σύμβολο ενός κόσμου που ζητάει περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ανθρωπιά κι ευαισθησία.

Το άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου «Τακούνια Για Καρφιά» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Στίχοι – Μουσική: Ορέστης Ντάντος
Ενορχήστρωση: Ορέστης Ντάντος, Λεωνίδας Πετρόπουλος
Μίξη – mastering: Γιάννης Παξεβάνης
Επιμέλεια Παραγωγής: Ορέστης Ντάντος, Λεωνίδας Πετρόπουλος, Γιάννης Παξεβάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Κορτσέλης (Cobalt Music)

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Γιάννη Παξεβάνη (Subway Recording Studio) και τον Λεωνίδα Πετρόπουλο (Studio Anaconda)