Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σπύρος Γραμμένος συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, στις επερχόμενες συναυλίες τους σε θέατρο Βράχων & Τεχνόπολη αντίστοιχα.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του, ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε :
“…Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.
Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου – χτες, σχεδόν.
Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.
Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.
Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.
Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια – κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν…”
Η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο θέατρο βράχων. Διαβάστε περισσότερα

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στο Θέατρο Βράχων – Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

O Σπύρος Γραμμένος από τη μεριά του γνωστοποίησε πως σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα “Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους ” θα συλλέγονται :

KAΘAPIΣTIKA, ΦTIAPIA, ΣKOYΠEΣ ΣYPMATINEΣ, ΣAKOYΛEΣ ΓIA MΠAZA, ΠIEΣTIKA NEPOY, ΦAPAΣIA ΓIA ΦAΓHTO, KPIΘAPAKI, ΠEΛTEΔEΣ, EΛAIOΛAΔO, ΠENEΣ, PYZI, ΦAKEΣ, ΦAΣOΛIA, PEBYΘIA, ΨΩMI TOY TOΣT, TYPI, ΓAΛOΠOYΛA, ZAMΠON, KAΦEΔEΣ TYΠOY NEΣ, ZAXAPH, ΓAΛATA

Η συναυλία του Σπύρου Γραμμένου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων. Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ | ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ