Είναι φορές που κάτι το εξαιρετικό εμφανίζεται μπροστά μας εκεί που δε το περιμένουμε.. Είναι κάποιες φορές που αυτό είναι τόσο καλό που θες να το μοιραστείς με όσο περισσότερο κόσμο μπορείς.. Είμαι σίγουρος πως όλοι σας θα έχετε αισθανθεί έτσι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας για διαφόρους λόγους. Μια επαγγελματική επιτυχία, μια συναισθηματική, μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής σας.. Εμένα το τελευταίο διάστημα μου έχει συμβεί αρκετές φορές (χτύπα ξύλο, φτου σκόρδα κλπ κλπ) και σήμερα θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς μια καταπληκτική μουσική ανακάλυψη – αποκάλυψη που μου συνέβη πρόσφατα (ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη)!

Μιλάω για τους εξαιρετικούς, απίθανους (βάλτε όποιο άλλο εγκωμιαστικό επίθετο θέλετε), Heart Of Cygnus από την Καλιφόρνια και το αριστουργηματικό, υπέροχο (ξανά κάντε το ίδιο) “The Voyage Of Jonas”. Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με κάποιο συγκρότημα και κάποιο δίσκο και πιστεύω όχι άδικα.

Οι Heart Of Cygnus είναι ουσιαστικά one man band, είναι το μουσικό όχημα του Jeff Lane ο οποίος συνθέτει, τραγουδά, παίζει κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα συνεπικουρούμενος από τον Jim Nahikian στα τύμπανα, αν και στις συναυλίες τους βοηθούν οι Aldo Galatioto στη κιθάρα και ο Rusty Kennedy στο μπάσο. Επίσης κάνει ο ίδιος την παραγωγή και επιμελείται την κυκλοφορία της εκάστοτε δουλειάς τους. Υπάρχουν από το 2005 και έχουν κυκλοφορήσει 3 υπέροχα albums ( 2007 – “Utopia”, 2009 – “Over Mountain, Under Hill”, 2009 – “Tales from Outer Space!”) και ένα single (2011 – “The Isles of Ice”). Το μουσικό τους ύφος είναι πολυποίκιλο και ξεκινάει από το progressive rock των Rush, Pink Floyd και  Genesis, περνάει από το space metal των Ayreon και φτάνει στο N.W.O.B.H.M δανειζόμενο πολλά στοιχεία από τους πρώτους 4 δίσκους των Iron Maiden, όλα αυτά συνδεδεμένα τόσο αρμονικά μεταξύ τους που το ηχητικό ηχοτρόπιο που παράγουν είναι μοναδικό.

Ο δίσκος είναι concept  και περιληπτικά ασχολείται με το ταξίδι ενός φιλόδοξου νεαρού, του Jonas, ο οποίος θέλει να βρει την περιπέτεια, αλλά συναντά μεγάλες αντιξοότητες και δυσκολίες, οι οποίες εν τέλει τον δυναμώνουν και τον ωριμάζουν. Όλο αυτό λειτουργεί μεταφορικά και μας δίνει το ηθικό δίδαγμα πως ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντάμε, πρέπει να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας.

Ο δίσκος περιέχει 16 κομμάτια τα οποία, με εξαίρεση 2 μικρά ορχηστρικά ιντερλούδια, είναι ένα και ένα. Δεν υπάρχει ούτε ένα αδιάφορο κομμάτι, το καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί σαν σύνολο ακούγονται πολύ ευχάριστα και είναι τόσο εθιστικό το τελικό αποτέλεσμα που θες να τον ακούς ξανά και ξανά και ξανά.

Αν και το θεωρώ περιττό να αναφερθώ σε συγκεκριμένα κομμάτια, ενδεικτικά θα σας αναφέρω τα ‘At the Portside Inn’, ‘Into the Storm’, ‘Sailing North’, ‘The Isles Of Ice’ και το ‘Moonrunner’, ως κάποια κομμάτια που θα μπορούσατε να ακούσετε ώστε να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα.

Αν νομίζεται ότι υπερβάλλω σε ότι λέω παραπάνω, σας προκαλώ να ακούσετε το album και να σχηματίσετε δική σας άποψη. Αυτό που έχω να πω εγώ κλείνοντας είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα σχήμα και μια κυκλοφορία που αξίζουν κάθε αναγνώριση και επιτυχία (το συγκρότημα δεν έχει καν δισκογραφικό συμβόλαιο!). Υπάρχει πάντα η εύκολη λύση του download και η δεδομένη οικονομική δυσκολία για όλους μας, αλλά σε τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις αξίζει πραγματικά να αγοράσουμε το δίσκο ώστε να ενισχύσουμε τη προσπάθεια τους. Εγώ πάντως το έκανα ήδη!

Σας μιλάω ειλικρινά πως μόλις βρήκα τη καλύτερη κυκλοφορία για το 2012! Εκπληκτικά εκπληκτικό!!

[box type=”info”] Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στο επίσημο site τους http://heartofcygnus.com καθώς και στα http://www.myspace.com/heartofcygnus και https://www.facebook.com/HeartOfCygnus[/box]