Η μεγαλύτερη βραδιά των VILLAGERS OF IOANNINA CITY μέχρι την επόμενη. Μπήκα στο κλειστό του Tae kwon do και δεν πίστευα στα μάτια μου. Βασικά ούτε τα μέλη της μπάντας το πίστευαν. Μέχρι πριν απο μόλις λίγα χρόνια οι villagers ήταν support band και φέτος γέμισαν το tae kwon do. Σε μια συναυλία που δώσανε πριν λίγες μέρες ανέφεραν : “Ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική. Άλλη μια παρέα που παίζει μουσική και πλέον μας ακούει πολύς κόσμος. ίδιοι είμαστε” και έτσι να παραμείνετε συμπληρώνουμε εμείς!

… τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα
Τι γυρεύουν τέτοια ώρα;
Ήρθανε να μας ζεστάρουν
Και κουμάντο να μας κάνουν
Μπάτσοι και χωροφυλάκοι
Άιντε κι ένα φασιστάκι…”

Στις 22:00 ακριβώς ήταν on stage. Οι εννιά κοπέλες που βγήκανε με παραδοσιακές στολές, τραγουδώντας το παραδοσιακό ” Έχετε για βρυσούλες” και σηκώνοντας πανό ενάντια στην καταπάτηση των βουνών από τις πολυεθνικές εταιρείες για τις εξορύξεις, έδωσαν το σύνθημα για συνεχή αγώνα με οδηγό τη μουσική. Λίγο μετά, το Age of Aquarius απο την τελευταία ομώνυμη δουλειά των villagers ξεκίνησε δυναμικά τη μεγάλη βραδιά. Δύο γεμάτες ώρες επί σκηνής, με τα ντεσιμπέλ και την ενέργεια να χτυπάνε κόκκινα Οι villagers ξεσηκωσανε τους πάντες, σε μια συναυλία που θα μνημονεύουμε για πολλά χρόνια. Τα τραγούδια τους, αφιερωμένα στα βουνά μας που τα θέλουμε ελεύθερα και καθαρά όπως ανέφεραν και οι ίδιοι αλλά και σε όλους εμάς που γεμίσαμε το κλειστό. Στο zvara τα πρωτα καπνογόνα ανάψανε, στα karakolia ήρθε η απογείωση.

Οι VIC ζήσανε τη μεγαλύτερη βραδιά της ζωής τους, φυσικά μέχρι την επόμενη που δεν θα αργήσει να έρθει. Τα μέλη της μπάντας δεν σταμάτησαν να ευχαριστουν τον κόσμο με αισθήματα αληθινά και οι Vic απέδειξαν περίτρανα γιατί μιλάμε για ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην μουσική αυτή τη στιγμή. Η προσθήκη τους στο roster της παγκοσμίου κλάσης rock/metal δισκογραφικής εταιρείας Napalm Records και o αγγλόφωνος στίχος στο δεύτερο τους album, απογείωσε τη μπάντα και οδηγάει τους VIC στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξιώση.

Επιμέλεια : Θάνος Τεγόπουλος
Για περισσότερα video : mousikesebeeries Youtube Channel

Φωτογραφία εξωφύλλου : Zissis Photography Live

Διαβάστε ακόμα…