ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ»

 

“Ξεκλείδωσε την πόρτα

Άσε το φως να μπει στο σπίτι

Να το ζεστάνει, έλα.”

 

   Με μία προτροπή για έναν «Πηγαιμό» ξεκινάνε οι ιστορίες που εμπεριέχουν όλο τον καμβά των συναισθημάτων. Η Σοφία Γεωργαντζή, ένα από τα καλύτερα δείγματα γυναικείας τραγουδοποιΐας των τελευταίων χρόνων, ανεβαίνει στη σκηνή του ανανεωμένου και ζεστού Πολυχώρου «Χυτήριο», για να μας ταξιδέψει με δύο κιθάρες στο βαθύτερο «είναι» μας.  Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο μουσικό πατάρι και μετά από 4 χρόνια στο πλευρό του Δημήτρη Ζερβουδάκη και έναν προσωπικό δίσκο καθώς και μία συμμετοχή με δικά της τραγούδια σε δίσκο του Ζερβουδάκη, έρχεται στις 6 Οκτωβρίου να «ζωγραφίσει» με τον κόσμο ένα διαφορετικό βραδινό πίνακα με θεατρικότητα και μουσική.

  Ο «Πηγαιμός» ξεκινάει από χαμηλές ταράτσες για να υψωθεί με ένα υπερωκεάνειο μέσα από κύματα, πανικούς, πόνο, αγωνίες και αλήθειες ψηλά στα όνειρα, όσων τολμούν ακόμα να υπερβαίνουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια που μας έχουν βυθίσει στη λήθη.

  Έχοντας στο πλευρό της δύο εξαιρετικούς σολίστες, το Νίκο Παπαδόπουλο και τον Θάνο Κολοκυθά στις κιθάρες δημιουργεί μια παρασταση νυκτός οπου ο έρωτας και το συναίσθημα έρχονται να επισκιάσουν την καθημερινότητα , το άγχος και την κρίση. Μία στιγμή διαφορετική  και άκρως αισθαντική, όπου η χαρμολυπη, η γλύκα, το παράπονο και η απόγνωση θα βγουν στην επιφάνεια. Μια κεντοβελονιά με τραγούδια δικά της αλλά και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών, η οποία μέσα στον ορυμαγδό θα μας κάνει να πεθυμήσουμε,   να ερωτευτούμε, να χαρούμε, να λαχταρήσουμε, να θυμηθούμε.

  Στο τέλος της βραδιάς θα έχουμε βρει τρόπο να αναπνεύσουμε και να μη φοβόμαστε, με όχημα τραγούδια άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους που δημιουργούν ιστορίες, οι οποίες γίνονται προσωπική υπόθεση του καθενός.

 Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 22.30

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

«XYTHΡΙΟ»

THEATRE & ART CAFÉ

www.polixorosxitirio.blogspot.gr

Ιερά Οδός 44 (5 λεπτά από το Μετρό του Κεραμεικού)

Τηλέφωνο 210 -34 12 313

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας στην αρχική σελίδα με το ονοματεπωνυμό σας , το mail σας και μπείτε στην κλήρωση για 2 διπλές προσκλήσεις.

Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω mail την Παρασκευή 5/10.