Εξι μέρες απομένουν για την παγκόσμια κυκλοφορία (24/09/2012), της ενδέκατης προσωπικής δουλειάς του John Frusciante, “PBX Funicular Intaglio Zone“. Ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο του καινούριου του τραγουδιού, “Mistakes”, το οποίο μπορείτε και να ακουσετε παρακάτω.

Σε δηλώσεις του ο Frusciante είπε σχετικά με το PBX αλλά και το ep “Letur- Lefr “Θεωρώ ότι η μουσική μου είναι μία προοδευτική synth pop η οποία δεν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο με το πώς ακούγεται, άλλα περιγράφει τη βασική προσέγγιση που θέλω να δώσω. Συνδύασα διαφορετικά μουσικά στυλ και δημιούργησα δικές μου φόρμες χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά μέσα.”  Και συνεχίζει λέγοντας ότι “Τα τραγούδια του Letur-Lefr είναι από το 2010 και αυτά του PBX από 2011. Το Letur-Lefr είναι μία συλλογή τραγουδιών από μουσική που έφτιαχνα εκείνη την περίοδο και το PBX σχεδιάστηκε από την αρχή σαν ολοκληρωμένος δίσκος. Και τα δύο είναι διαφορετικά μεταξύ τους και ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες θα δώσω σε ελεύθερο download το τραγούδι ‘Walls and Doors’”.

O Frusciante θα τραγουδάει, θα παίζει όλα τα όργανα και θα έχει συμμετοχή στην παραγωγή των δύο αυτών κυκλοφοριών οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε CD, βινύλιο, κασέτα άλλα και σε μορφή FLAC και MP3. Ακόμα θα συμμετέχει και ο RZA των Wu-Tang Clan.