Αpostolis Kaliakmanis & Afroditi Zaggana

ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΠΑΝΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΟΚ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Γράφει η Ειρήνη Μανίκα

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να ξεκινήσει καλά η βδομάδα; Πολλοί! Ένας από αυτούς  είναι να ετοιμάζεσαι για συναυλία. Έτσι κι εμείς βρεθήκαμε στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ την προηγούμενη Δευτέρα στα πλαίσια του AthensRocks Festival.

Φτάνοντας γύρω στις 18.00, με τον ήλιο ακόμα να καίει, διαπιστώσαμε ότι είχαμε χάσει τους Fundracar, μάθαμε ωστόσο πως έκαναν μια δυναμική εμφάνιση για περίπου τρία τέταρτα και «ζέσταναν» το κοινό, ξεσηκώνοντάς το.

davestauble

Σειρά λοιπόν για τους Αυστραλούς The Rumjacks. Προσωπικά ήταν η 1η φορά που τους έβλεπα και ομολογώ ότι το ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Ξεκινώντας με το Kirkintilloch έδωσαν το έναυσμα στο κοινό να ξεκινήσει τον χορό, εκφράζοντας και οι ίδιοι πόσο πολύ τους είχαν λείψει τέτοιου είδους συναυλίες( είχαν επισκεφθεί πέρυσι την χώρα μας για ένα Acoustic Tour). Συνέχισαν παίζοντας μερικά κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο τους Brass for gold, πείθοντας όλο και περισσότερο πως είχαν έρθει με άπειρη διάθεση.

A fistful of roses, My time again, The black Matilda και Saints preserve us ήταν ορισμένα από τα κομμάτια που ακούστηκαν, με έντονη στιγμή το τελευταίο στο οποίο δεν υπήρχε πλέον κανείς που να μην χορεύει ξέφρενα. Κλείνοντας με το Light in my shadow και το –πιο δημοφιλές ίσως- An Irish pub song, με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως είναι ίσως από τις καλύτερες λάιβ εμφανίσεις που έχω δει ποτέ.

ZISSIS

Για τους Villagers of Ioannina City τα λόγια περισσεύουν. Στηριζόμενοι αρκετά στον δίσκο Age of Aquarius, μπήκαν δυναμικά με το ομότιτλο, σκορπώντας ηλεκτρικό και ταυτόχρονα παραδοσιακό ροκ ήχο στην ατμόσφαιρα. Κωνσταντής Πιστιόλης στα πνευστά και ευχάριστη έκπληξη ο Δημήτρης Μπρέντας στην γκάιντα να απογειώνουν μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς κομμάτια όπως το “Ti kako” και “Zvara”. Έκλεισαν με το “Karakolia” υπό τα χρώματα ηλιοβασιλέματος αλλά φυσικά  και καπνογόνων! Ομολογώ ότι ήθελα λίγο ακόμα, αλλά η βραδιά είχε και συνέχεια.

davestauble

The Boys are back! Dropkick Murphys κυρίες και κύριοι από τις μπάντες που πρέπει όλοι να δούμε και να ακούσουμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας! “The state of Massachusetts”,  “The boys are back” , “Johnny, I hardly knew ya” για ξεκίνημα, σε μια βραδιά φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καπνογόνα, μπύρες και χοροπηδητό με mosh pit και ακόμα και άτομα με πατερίτσες (ναι με πατερίτσες) να μη μπορούν να μείνουν ακίνητοι.

davestauble

Γενναιόδωρο παίξιμο με πολλά κομμάτια στη λίστα, όπως τα “Smash Shit Up” , “Worker’s song” “Barroom hero” αλλά και διασκευή του “You’ ll never walk alone” (φίλοι της Liverpool χαμογελάστε) . Το κομμάτι “99” παίχτηκε 2 φορές καθώς η μία αφορούσε.. γύρισμα video clip! Τέλος, δεν παρέλειψαν φυσικά το “Rose Tattoo”  με το κοινό να τους αποθεώνει. Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτό το φινάλε, καθώς βγήκαν για encore με τα αγαπημένα “I’m Shipping up to Boston” και “Kiss me, I’m shitfaced”, μην αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο.

Μια γεμάτη μουσική βραδιά που μας θύμισε όλα όσα μας στέρησε η πανδημία τα τελευταία χρόνια… Και στα επόμενα σύντομα!