82656ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ 10ΗΜΕΡΟ “ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ” 2013:

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

03 Ιουλίου 2013 | Βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής -Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου > Αγία Παρασκευή

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οργανώνει βραδιές τέχνης στον δροσερό κήπο του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου.

Τετάρτη 3/7/2013

Μουσική συναυλία + 1 αγαπημένο βιβλίο

Η Μελίνα Κανά και ο Γιώργος Ανδρέου συμπράττουν “επί σκηνής” με τρεις δημιουργούς της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, την Ευτυχία Μητρίτσα και την Μαρία Παπαγεωργίου, σε μία μουσική σκυταλοδρομία. Στήνουν ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν. Προτείνουν τραγούδια τους, διασκευάζουν τραγούδια άλλων που αγαπούν, μπερδεύουν γλυκά εποχές και ήχους.

 

Tο Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό, κάθε απόγευμα από τις 8.00μ.μ. σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του πολιτιστικού 10ήμερου.

 

Σας προσκαλεί, να γνωρίσετε την οικία – εργαστήριο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου. Οργανωμένες Ξεναγήσεις θα σας δώσουν το ερέθισμα να ανακαλύψετε τη διαδρομή και το έργο του, μέσα στο περιβάλλον και την εξελικτική πορεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής και νεοελληνικής ζωγραφικής.

 

Παράλληλα, θα εκτεθούν παιδικά έργα ζωγραφικής επιλεγμένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολούθησαν μαθητές κατά τη σχολική περίοδο 2012 – 2013, στον κήπο του Μουσείου.