1949

Ο Αμερικανός πιανίστας Roy Bittan γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στην μπάντα του Bruce Springsteen, E Street Band, στην οποία ενσωματώθηκε τον Αύγουστο του 1974. Είναι γνωστός και ως “The Professor”. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Tracy Chapman, Chicago, Dire Straits, Peter Gabriel, Ian Hunter, Patty Smyth κ.α.

1956

Στα RCA Studios της Νέας Υόρκης ο Elvis Presley ηχογραφεί τα τραγούδια “Don’t Be Cruel”, “Hound Dog” και “Anyway You Want Me”. Το τραγούδι “Don’t Be Cruel” έγραψε ο Otis Blackwell και τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame.

1973

Οι Roxy Music ανακοινώνουν την αποχώρηση του Brian Eno από το συγκρότημα. Ο Eno αποχώρησε ύστερα από έντονη διαφωνία με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bryan Ferry. O Eno στη πορεία εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες και παραγωγούς στο χώρο της μουσικής, και είναι ο άνθρωπος πίσω από αρκετές επιτυχίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, όπως οι David Bowie, Talking Heads, Devo, U2 κλπ. ενώ κυκλοφόρησε και κάποιους προσωπικούς δίσκους που αν και περιέχουν αξιόλογα κομμάτια, εν τούτοις δε σημείωσαν κάποια επιτυχία.

1984

Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Duran Duran με το τραγούδι “The Reflex”. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Bruce Springsteen με το “Dancing In The Dark”. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Prince με το τραγούδι “When Doves Cry”, θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιστή και το πρώτο σε πωλήσεις single στην Αμερική για το 1984.

1999

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, μέλος του rock συγκροτήματος Morphine, Mark Sandman (1952-1999) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών από καρδιακή προσβολή πάνω στην σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στην Ιταλία.

www.musicdiary.gr