Λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη τους συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, οι Madrugada ήρθαν στην Ελλάδα και την Τετάρτη 4 Μαΐου, επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο στο οποίο θα πραγματοποιήσουν τη μεγάλη τους συναυλία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια συνάντησαν δημοσιογράφους και φίλους σε Συνέντευξη Τύπου στο πανέμορφο roof garden «Ολυμπιάς» με θέα την Ακρόπολη.

Το μεσημεράκι με όμορφη χαλαρή διάθεση οι Madrugada συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους και μίλησαν για όλα, για τη μουσική επανεκκίνηση, για τη ζωή που ξεκινά και πάλι με αισιοδοξία και φυσικά για τη συναυλία τους.

Μετά από μια περίοδο παρατεταμένου χειροκροτήματος και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, η μπάντα πήρε τη θέση της στο πάνελ.

Συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου ήταν η συγγραφέας και μεταφράστρια (και σε μια άλλη ζωή μουσική συντάκτρια και αρχισυντάκτρια του Ποπ και Ροκ) Βάσια Τζανακάρη, που στην εισαγωγή της δήλωσε ότι «σήμερα νιώθω ότι μετά από 2 χρόνια πανδημίας και καραντίνας, εδώ γιορτάζουμε την επιστροφή των συναυλιών. Και αφορμή είναι το live των κυρίων που κάθονται δίπλα μου, το live των Madrugada που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο».
Οι ίδιοι οι Madrugada δήλωσαν απόλυτα εντυπωσιασμένοι από την αποδοχή και την αγάπη που δείχνει το κοινό στην Ελλάδα για τη μουσική «από την πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ καταλάβαμε ότι έκανε μεγάλη εντύπωση και μάς άρεσε ιδιαίτερα ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά τη μουσική μας».

Για τους Madrugada πάντως το ελληνικό κοινό «τους πήρε πολύ σοβαρά» και από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το καλύτερο κοινό μπροστά στο οποίο έπαιξαν.

«Βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα που επιδιώκει η μουσική της να είναι έξω από το χρόνο», δήλωσε ο Sivert Høyem με τις επιρροές του συγκροτήματος να συμπεριλαμβάνουν όπως είπε εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του ’80, πανκ, αλλά και κάντρι.

Μετά από αμέτρητα live, 5 στούντιο άλμπουμ και μια σημαντική απώλεια, οι Madrugada έκαναν μια παύση πολλών ετών και η επανένωση ήρθε το 2019 με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence».

Οι συναυλίες του Απρίλη του ’19 στην Ελλάδα ήταν πραγματικά εξωπραγματικές, ένιωθες το πάθος τους και το πάθος του κόσμου για αυτούς. Ήταν μια εκδήλωση της παθιασμένης σχέσης που υπάρχει με το ελληνικό κοινό.

Η περιοδεία επανένωσης των Madrugada το 2019 πυροδότησε τη δημιουργική φλέβα του συγκροτήματος και το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ «Chimes At Midnight» που θα είναι η πρώτη νέα δισκογραφική δουλειά από τους Madrugada μετά από 14 χρόνια.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Sivert είπε: «Είναι ένας φρικιαστικός, τρομακτικός πόλεμος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης και η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η ανθρωπότητα θα ζούσε κάτι τέτοιο στις μέρες μας. Φυσικά το να εγκαταλείπουν άνθρωποι την πατρίδα τους δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Συμβαίνει παγκοσμίως. Αυτό που έγινε στην Ουκρανία απλά, ήταν πάρα πολύ κοντά μας».

Θυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής των Madrugada έχει γράψει το τραγούδι «Prisoner Of The Road» για τη στήριξη του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council/ NRC).

Ο νέος δίσκος τους αποδεικνύει πόσο επώδυνη αλλά και δημιουργική στάθηκε η πορεία του συγκροτήματος. Ενός συγκροτήματος που από το πρώτο του άλμπουμ («Industrial Silence») το 1999 έως και το τελευταίο ομώνυμο του 2008 («Madrugada»), συνέχιζε να δημιουργεί αυθεντικά ροκ τραγούδια γεμάτα πάθος και εξομολογητική ειλικρίνεια. Οι ίδιοι μάλιστα είπαν πως στο νέο τους άλμπουμ υπάρχει ένα τραγούδι, το «The World Could Be Falling Down» που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της μπάντας μιας και το τραγούδι πρωτογράφτηκε όταν η μπάντα ηχογραφούσε τον πρώτο της δίσκο, Industrial Silence, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι για 21 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα…

Chimes At Midnight | Η νέα εκπληκτική δισκογραφική των Madrugada

ΟΙ MADRUGADA ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ ΣΤΑΔΙΟ!