POIOS_TH_ZOH_MOY_STH_MAKRONHSOΗ μουσική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα δημιουργού θα δοθεί στο χώρο  ιστορικής μνήμης που καθόρισε το Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τη ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας, τη Μακρόνησο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια συμβολική σημασία, ενώ θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης που τώρα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η παράσταση είναι μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα με περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη.

Χρήσιμος οδηγός:

Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από την 9η Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ (ΘΟΡΙΚΟΣ)

Συνολικός αριθμός δελτίων που θα διατεθούν: 2000

Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 4 δελτία. Για όλα τα δελτία απαιτείται ονοματεπώνυμο των επιβατών – κατόχων των δελτίων. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12€, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή. Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου για κάθε επιβάτη – κάτοχο του δελτίου. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα τηρηθούν αυστηρά και θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Αυγούστου

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δε θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα. Στο χώρο της Μακρονήσου, θα λειτουργεί μικρό ιατρείο στο καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου στο οποίο θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα αποτελούμενοι από τους «Γιατρούς του Κόσμου», τους εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ταχύπλοο σκάφος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από τις 09:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 6975 889330 υπόψη κ. Καρκαβά προκειμένου να κλείνουν θέσεις. Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων».

Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την παροχή νερών, αναψυκτικών, σάντουιτς κ.α. Θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων καθώς και χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ο ιστορικός χώρος – μνημείο πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και ζητάμε την συνεργασία όλων σας για τον λόγο αυτό. Ο χώρος της παράστασης θα φυλάσσεται και οι θεατές υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις οδηγίες των υπευθύνων της παραγωγής και των Δήμων Κέας και Λαυρεωτικής. Τα δελτία εισόδου στο χώρο της παράστασης θα είναι αποκλειστικά για τους θεατές – επιβάτες και όσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με ίδια μέσα δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν για την επιστροφή τους στο Λαύριο από τα πλοία τα οποία αυστηρά θα μεταφέρουν τους κατόχους των δελτίων εισόδου.

Πληροφορίες: www.abcd.gr, τηλ. 210 88 40 600

ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ: Τηλ. 2288360000

 Τα δελτία – εισιτήρια από την Κέα θα δίνονται από το πρακτορείο Μαρμαρίου. Υπεύθυνη: κα. Λέπουρα τηλ. 22880-21435.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ Τηλ. 22920 27774

Διοργάνωση: Θέατρο BADMINTON σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής