Τελευταίος μήνας του χρόνου και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, εκπομπές, κανάλια, άρθρα, κτλ κτλ κτλ έχουν αρχίσει αυτό που κάνουνε κάθε φορά. Βγάζουνε τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς και γράφουνε τα σχετικά τους αφιερώματα-παρουσιάσεις! Φέτος όμως, 4 τύποι βαλθήκανε να αμφισβητήσουνε την εγκυρότητα αυτών των αφιερωμάτων-παρουσιάσεων. Πως?? Πολύ απλά. Βγάλανε το δίσκο τους 12 μέρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος!!

Ο λόγος για τους ,Στάθης Δράκος (πιάνο, φωνητικά, σύνθεση), Γιώργος Κολοκύθας (μπάσο, δεύτερες φωνές), Βίκτωρας Φωρλίδας (κιθάρες) και Αλέξανδρος Μπαλτας (νταμς) η αλλιώς τους MINOR PROJECT και το ”IN COLORS”. Την εισαγωγή μας στους Minor Project την κάναμε πριν ένα περίπου μήνα όταν σας περιγράψαμε απο δω μέσα, αυτό που είδαμε στο κλαμπάκι του SIX d.o.g.s. Bέβαια η αλήθεια είναι οτι την πρώτη γεύση την πήραμε σε μια απο τις λίγες μουσικές εκπομπές που αξίζει να ακούς, του Χρήστου Παπαμιχάλη στον ”Μελωδία”. Εκεί ακριβώς είχαμε την ευτυχία να ”γνωριστοὐμε” με το ”GREAT” που ακούγοντας την εισαγωγή στην αρχή, καταλαβαίνεις γιατί λέγεται έτσι το κομμάτι. Μαζί με τη φωνή του Στάθη, αλλά και όλες τις μουσικές που έρχονται να πλημυρρίσουν χρὠματα τα αυτιά σου καταλαβαίνεις οτι αυτός ο δίσκος μπόρει να σε μεταφέρει σε άλλα τοπία!! Ὀταν έφτασε λοιπόν στα χέρια μας, ανυπομονώντας πατήσαμε το ”play”…. και ναι, ήταν έτσι ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί και τίποτα λιγότερο!

Το “INSIGNIFICANT “, το απολαύσαμε με τα μάτια κλειστά, το ”MADLOVE’‘ σου γεννάει ενα συναίσθημα,  σαν αυτό που λένε ”ήρεμη δύναμη” και μέσα στο καταχείμωνο έρχεται το ”JUNE” και εντελώς ασυναίσθητα ανεβάζεις την ένταση!!!!  ”Β.NICE” και καλύτερα δε γίνεται. Νομίζεις όμως, γτ η φωνή της  Μαριέττας Φαφούτη σε ταξιδεύει σε μια απίστευτη ”FAIRYTALE” !!! Μουσικές χρώματα και αρώματα γίνονται ένα, σ αυτό το παραμύθι που δεν θες να τελειώσει ποτέ.Και εκεί που λες οτι ΄΄εντάξει νομίζω οτι άκουσα οτι ήταν ακούσω απο εδώ”  ἐρχεται το “CARRYING YOUR PAIN COULD MY GREATEST HAPPINESS” και μέσα απο μια απαγγελία απο μια εξαίσια γυναικεία φωνή νιώθεις πόση γαλήνη και πόση ευτυχία μπορεί να υπάρξει ακόμα και στην πιο μοναχική και οδυνηρή στιγμή!!!!!!Το ”GREAT” μαζεύει τα κομμάτια σου.To ”STRANGELY ADOPTED ” συνεχίζει να σε ”κρατάει ” στη ζωή για να ακούσεις οτι ήρθανε τα …..”CHRISTMAS” απο ”NORTH”!!!Κάπως έτσι περάσαμε 38 υπέροχα λεπτά κλείνοντας με το ”IN COLORS” φυσικά!!! To cd τελείωσε και ΄΄κοιτάζοντας΄΄  μέσα μου έννιωσα, αυτό ακριβώς που νιώθω όταν αντικρύζω ένα ουράνιο τόξο. Δεν το χόρτασα!!!! Μόνο που εδώ είναι αλλιώς….. ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ”play” 🙂

Να πω ένα μεγάλο μπράβο στους 4 αυτούς τύπους,  που μέσα στις καθημερινές  τους υποχρεώσεις βρήκανε το χρόνο που χρειαζότανε, για να φτιάξουνε μια καταπληκτική δουλειά , την πιο ”ελληνική αγγλόφωνη ”,  μετάδοση χρωμάτων που άκουσα ποτέ μου! Να θυμίσουμε οτι το  cd διατίθεται  απο την ANTELMA MUSIC όπου από εκεί μπορείς, την ηλεκτρονική του μορφή, είτε να τη κατεβάσεις δωρεάν, είτε να την αγοράσεις με ένα μικρό αντίτιμο, καθώς επίσης να το παραγγείλεις και σε φυσική μορφή.  Καλοτάξιδο να ΄ναι παιδιά και ο καινούριος χρόνος να το στείλει ως νούμερο 1 στις παρουσιάσεις της επόμενης χρονιάς!!

[box type=”download”]Κατεβάστε δωρεάν “IN COLORS” των MINOR PROJECT [/box]