Πέμπτη & Παρασκευή,
18 & 19 Οκτωβρίου 2012

Monophonics
Το Gazarte μας καλωσορίζει για τη φετινή σεζόν και υποδέχεται στη Live σκηνή του, για δύο μοναδικές εμφανίσεις, στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2012, τους νέο-ψυχεδελικούς Monophonics.
Η 6μελής μπάντα από το San Francisco έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στις αποσκευές της θα μεταφέρει το καινούργιο της άλμπουμ με τίτλο ‘In your Brain’. Πρόκειται για την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος, ένα έργο γεμάτο από soul και funk στοιχεία. Ο ήχος τους παραπέμπει πολύ στη ψυχεδέλεια του ’60 και του ’70, είναι ξεκάθαρες όμως και οι σύγχρονες επιρροές τους.
Με fuzzy κιθάρες, freaky συνθεσάιζερ και δυνατά φωνητικά, το ‘In your Brain’ αποτελεί μια ηχητική ‘μαρτυρία’ για τη μουσική εξέλιξη του συγκροτήματος. Ιδιαίτερη στιγμή του άλμπουμ, η διασκευή του περίφημου ‘Bang Bang’ της Nancy Sinatra, ίσως μια από τις καλύτερες εκτελέσεις που έγιναν ποτέ!
Ένα τραγούδι που αποτελεί hit στο ελληνικό ραδιοφωνικό airplay. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2005. Στην αρχική ομάδα των Ian McDonald, Myles O’Mahony, Alex Baky, Ryan Scott και Austin Bohlman, προστέθηκε και ο Kelly Finnigan στα πλήκτρα αλλά και τα φωνητικά. Ως μουσικές τους επιρροές αναφέρουν ονόματα όπως οι George Clinton, Sly Stone και Norman Whitfield.
Ένα… νέο είδος μουσικής δημιουργείται, άγνωστο προς το παρόν σε πολλούς, αλλά σίγουρα ένα είδος γοητευτικό που όλοι θα θελήσουν να μάθουν. Τις δύο βραδιές θα ανοίξουν οι The Bet. Ενα ελληνικό συγκρότημα με τραγούδια-διασκευές που συνδυάζουν την ομορφιά και το συναίσθημα των μελωδιών και των ρυθμών της Motown.
Soul και RnB με την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της ψυχεδέλειας των early 70’s. Μην χάσετε τις δύο μοναδικές εμφανίσεις των Monophonics που έρχονται με σκοπό να ταρακουνήσουν, με τη μουσική τους, το μυαλό μας.

Opening act
The Bet

The Bet
Οι The Bet δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2010. Με το μοναδικό σύγχρονο ήχο τους φέρνουν στο προσκήνιο ένα είδος μουσικής που συνδυάζει την ομορφιά και το συναίσθημα των μελωδιών και των ρυθμών της Motown Soul / R n B με την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της Ψυχεδέλειας των early 70’s.Το όνομα του είδους : Power Soul.
Από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα έχουν εμφανιστεί σε αρκετά στέκια – live stages της Αθήνας, αποσπώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Τον Ιανουάριο του 2011 μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν ζωντανά ένα δείγμα του ρεπερτορίου τους με σκοπό να αποτυπώσουν ηχητικά την ενέργεια και δυναμική των ζωντανών τους εμφανίσεων. Αποτέλεσμα είναι ένα ανέκδοτο ηχογράφημα το οποίο περιλαμβάνει και την πολύ επιτυχημένη εκτέλεση στο “Who’ll pay reparations“ του Gil Scott Heron, το “Who’ll pay reparations” έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα “Hot” του Εν Λευκώ 87.7 και συνεχίζει να λαμβάνει airplay σε πολλά ραδιόφωνα της χώρας.
Το 2011 συνεχίζουν τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους κάνοντας και μια στάση στο δημοφιλές πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης , Esctv. Από τις αρχές του 2012 τους προετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο, με στόχο να ακολουθήσει την κυκλοφορία του πρώτου τους EP “In Motion” από την Restless Wind [GR] (24th July, 2012).  Την παραγωγή σε αυτή την προσπάθεια έχει αναλάβει ο ΝΤΕΙΒΙΝΤ (Γιώργος Μπακαλάκος) o οποίος πρόσφατα κυκλοφορισε ένα EP στην Bang Gang 12’’ [AU] καθώς και στην καινοτόμο δισκογραφική εταιρία Kitsuné [FR].

Info
18 & 19 Οκτωβρίου 2012
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτηρίων
A ζώνη: 20€
Β ζώνη: 15€
Όρθιοι: 10€