Η Ελληνική heavy rock σκηνή δεν υπολείπεται σε τίποτα της ξένης και συγκροτήματα σαν τους Nightstalker το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο. Παραδοσιακή αξία, εδώ και χρόνια, στο χώρο του stoner/desert rock,έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην ελληνική σκηνή, καθώς έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον σεβασμό ακόμα και εκείνων των “δυσκοίλιων/κομπλεξικών” που σνομπάρουν οτιδήποτε προέρχεται απ’ την Ελλάδα και όχι απ’ το San Francisco. Ο Argy και η παρέα του, είναι η κλασική περίπτωση συγκροτήματος που, παρά τους αμέτρητους σκοπέλους που έχουν εμφανιστεί στο διάβα τους όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζουν με την ίδια κ@@λα και προσήλωση να επιδίδονται σε αυτό που ξέρουν καλύτερα να κάνουν, πάνω απ’ όλα γιατί το γουστάρουν, μη δίνοντας δεκάρα για μόδες, hype και λοιπές αηδίες.. Στο ατόφιο και αλήτικο rock ‘n’ roll!

Στο “Dead Rock Commandos”, οι Stalker σου δίνουν απλόχερα αυτό που ζητάς από μπάντες σαν και του λόγου τους.. Δέκα καλοδουλεμένες συνθέσεις με ξεκάθαρους stoner rock προσανατολισμούς, που σε μεταφέρουν νοερά σε κάποιο ξεκάρφωτο bar στις ερήμους της Nevada. Από την πρώτη κιόλας νότα, θα σου δημιουργηθεί μια ανεξήγητη οικειότητα και μια ζεστασιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συνταγή της μπάντας δεν έχει χάσει επ’ουδενί τη φρεσκάδα της. Με πιο rock παραγωγή σε σχέση με το “Superfreak” του 2009 και λιγότερες heavy αναφορές, η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά των Nightstalker βρίθει από πιασάρικες μελωδίες και αλητήρια, μαστουρωμένα riffs που σκοπό έχουν να σε διασκεδάσουν με το party mood που τα διακατέχει. Δε θα σου πω ποια κομμάτια είναι τα καλύτερα γιατί το ζητούμενο εδώ δεν είναι αυτό, αν και ο δίσκος περιέχει κομματάρες.. Το “Dead Rock Commandos” είναι ένα album που μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά τόσο το πρωί, όταν το ακούς συντροφιά με τον καφέ σου, όσο και το βράδυ στο bar παρέα με το ποτό (ή καλύτερα τα ποτά) σου.

Εσύ που τους ξέρεις, δε χρειάζεται να διαβάσεις τη γνώμη μου για να αγοράσεις το δίσκο. Είμαι σίγουρος πως περιμένεις την 28η Αυγούστου για να πας στο δισκάδικο γιατί… ξέρεις! Για τους υπόλοιπους που δεν έχετε ακούσει, για κάποιο λόγο ακόμα, τους Nightstalker, και γουστάρετε πρώιμους Monster Magnet, Kyuss, Clutch, Sabbath-ική riffολογία και μπόλικες ’70s ψυχεδελικές heavy rock -αλα Hawkwind– αναφορές, το “Dead Rock Commandos” θα γίνει η αγαπημένη σας παρέα!

Rawk on dudes!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vIIzuRMlvRw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=sIQTS77CHDY&feature=relmfu