Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του “The Number of the Beast”, του album που έκανε τους Iron Maiden παγκόσμιους superstars, ο άνθρωπος που σχεδίασε όλα τα κλασικά εξώφυλλα των δίσκων τους  στα ’80s, και φυσικά και αυτό του θρυλικού τρίτου τους album, ο Derek Riggs, μίλησε στο αγγλικό περιοδικό Classic Rock για την διαδικασία της δημιουργίας του εξωφύλλου:

“Ο manager τους μου τηλεφώνησε και μου είπε πως χρειάζονταν μια εικόνα για ένα εξώφυλλο ενός single, σχετικό με τον διάβολο και την μαγεία, του “Purgatory”. Υπήρχε ένα κόμικ του Doctor Strange, που είχε έναν μεγάλο κακό, με τον Doctor Strange να κρέμεται από κάποια νήματα σαν μαριονέτα… Ήταν κάτι που διάβαζα σαν παιδί στα ‘60s, και η εικόνα αυτή μου ήρθε αμέσως στο μυαλό. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω ένα πολύ αποτελεσματικό “Παράδεισος-και-Κόλαση” πράγμα, χρησιμοποιώντας τον Eddie. Τα περισσότερα από αυτά τα backgrounds με την Κόλαση είναι παρμένα από την γνώση μου για την μεσαιωνική ευρωπαϊκή χριστιανική τέχνη, που είναι γεμάτη από τέτοιες σκηνές.

Με πήραν τηλέφωνο το βράδυ της Παρασκευής και ήθελαν την εικόνα μέχρι την Δευτέρα το πρωί, οπότε είχα μόνο δύο μέρες να το τελειώσω. Έπρεπε να δουλέψω δύο μερόνυχτα χωρίς να κοιμηθώ καθόλου, για να το παραδώσω στην ώρα του. Εξαιτίας του ασφυκτικού deadline, έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι σαν στενογραφία για τις φιγούρες, έπρεπε να τις βάλω όλες μέσα αλλά δεν είχα χρόνο να τις βάψω. Οπότε ζωγράφισα στρώματα με μαύρες σιλουέτες με ένα στυλό και τα διαχώρισα με στρώματα από ‘ομίχλη’ με σπρέι, προσπαθώντας να δώσω βάθος στην εικόνα. Ήταν ένας αρκετά γρήγορος τρόπος για να το κάνω και κατάφερα να χωρέσω αρκετές μέσα. Έβαλα μέχρι και έναν Giger-ικό εξωγήινο.

Την Δευτέρα τους πήγα τον πίνακα στο γραφείο τους και μόλις το είδε ο manager, χαμογέλασε και είπε πως θα ήταν εξαιρετικό αλλά για το album, και όχι για ένα απλό single”.