Με αφορμή τις δύο συναυλίες αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο, 15&16 Ιουλίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς γράφει :

“… Απο συστολή κι από ένα αίσθημα ερμηνευτικής ανεπάρκειας δεν είχα τολμήσει να πω το “ναι” σε μια παλιότερή, γενναιόδωρή του πρόταση να ξαναερμηνεύσω ένα σπουδαίο του έργο ζωντανά.Όταν πια αισθάνθηκα σχετικά ικανός, ήταν αργά.

Ήρθε όμως αυτό το απροσδόκητο δώρο από την οικογένειά του κι από τον Θύμιο Παπαδόπουλο.Θα ερμηνεύσω κι εγώ δίπλα στους σπουδαίους ερμηνευτές του, την άλλη του οικογένεια, κάποια από τα αθησαύριστα θεατρικά τραγούδια του.

Κάτσαμε ένα απόγευμα -που δεν θα το ξεχάσω- με τη Μαρία Παπαγιάννη και βουτήξαμε στο σεντούκι του θησαυρού. Ερωτεύτηκα αμέσως τον “Αρχοντοχωριάτη”, το “Δον Κιχώτη”, τις πρώτες του νεανικές θεατρικές απόπειρες, τα επιθεωρησιακά του.

Τι ωραία ιδέα να πέσει ο προβολέας πάνω σ’αυτή του την πλευρά.Έχουμε ακόμη να ανακαλύψουμε πολλά από έναν άνθρωπο που δε σταμάτησε ποτέ κάτι να φτιάχνει.

Στο Ηρώδειο, έστω αυτό των αποστάσεων, εκεί θα είναι ο Θάνος Μικρούτσικος στις 15 και στις 16 Ιουλίου. Εφευρέτης και θαλασσινός, πολιτικός και αναγνώστης, έλληνας κι ευρωπαίος, προορισμένος να αφήσει ζωή …”

Να είστε εκεί.

Διαβάστε ακόμα…

“Τους προβολείς στήσε” | Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο | Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Η ταράτσα του Φοίβου στο Άλσος | Όλο το πρόγραμμα