18 Αυγούστου, κάτω απο τον έναστρο ουρανο και γύρω γύρω απο τα τείχη του παλαιού φρούριου της Κέρκυρας. Τα τείχη αρκετά μικρά για να συγκρατήσουν τις μελωδίες και την φωνή του Χαρούλη και έτσι εκτός απο τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί, η πόλη της Κέρκυρας ζούσε περικυκλωμένη για περίπου τέσσερις ώρες υπο κρητικών, ριζίτικων και ηπειρώτικων ήχων. Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Δημήτρης Μπαλσάμ, ο Νικόλας Άσιμος, ο Νικόλας Παπάζογλου με τα τραγούδια τους και για να ολοκληρωθεί η βραδιά. Λίγο πρίν το τέλος ανέβηκε στη σκηνή και η Ματούλα Ζαμάνη για να απογειώσει τον κόσμο με το “Μιλώ για σένα”.


Κάπως έτσι ο περιπτεράς έξω απο το φρούριο αγάπησε μια για πάντα τον Γιάννη. Κατά τα λεγόμενα του δεν ήξερε καν την ύπαρξη του Χαρούλη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου να ξεπουλήσει τα 15 κιβώτια μπύρα που είχε προμηθευτεί για το περίπτερό του σε λιγότερο απο μία ώρα μετά την έναρξη της βραδιάς. Βέβαια μολίς τον ενημερώσαμε οτι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης κάνει τριήμερα sold out στην Αθήνα με χαρακτηριστική ευκολία, επικαλέστηκε ουκ ολίγες φορές τον Άγιο Σπυρίδωνα, μιας και τον είχε και πρόχειρο. Βλέπεις ήταν και η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου 3 μέρες νωρίτερα στον ίδιο χώρο και οι πωλήσεις (της μπύρας) κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα και αυτό ήταν που του φάνηκε περίεργο.


 

Κατα τα άλλα για ακόμα μια φορά επιβεβαιωθήκαμε για την άποψη μας, πως οι συναυλίες στην επαρχία έιναι 5 φορές καλύτερες απο της Αθήνας. Τέσσερις ώρες Χαρούλη στο Βράχων ή στην Τεχνόπολη δεν πρόκειται ποτέ να δούμε και το κυριότερο δεν πρόκειται ποτέ να δούμε τον Χαρούλη στην Άθηνα χωρίς καθόλου άγχος, τόσο απελευθερωμένο, τόσο μελωδικό, τόσο ήρεμο, καθησμένο στα τύμπανα μπροστά και να τραγουδάει και να τραγουδάει και να τραγουδάει…

κείμενο – φωτογραφίες : Θάνος Τέγοπουλος
βίντεο : mousikes ebeeries channel