Ο “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, θα κάνει πρεμιέρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με αφορμή και την ανακήρυξη του έτους 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “Έτους Ερωτόκριτου”.

Η σπουδαία αυτή ιστορία που μας χάρισε ο Β. Κορνάρος, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα, και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές.  Στον “Ερωτόκριτο” με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις, οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα. Ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων…

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνει τη συνεργασία με τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του “Έμπορου της Βενετίας” και μεταφέρει παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω και μεγάλους από την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, στην Ελλάδα του 17ου αιώνα με τη νέα αυτή παράσταση, η οποία θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:00 από τις 13 Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 12 Απριλίου 2020.

Διανομή (αλφαβητικά): Αργυρώ ΑνανιάδουΚωνσταντίνος ΓεωργαλήςΚωνσταντίνος ΔαλαμάγκαςΣτέλιος Θεοδώρου-ΓκλίναβοςΔημήτρης ΜηλιώτηςΑλέξανδρος ΣιάτραςΧαρά Τζόκα.

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης

Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Τηλ.: 210 9315600

Εισητήρια από 7€ | έναρξη Κυριακή 13/10

Διαβάστε ακόμα…