thumbnailΗ μουσική σκηνή Ο Μπούφος φιλοξενεί τον Tonino Carotone για δυο acoustic live shows την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.

Το όνομά του ηχεί ιταλικό… Αλλά ο ίδιος είναι Βάσκος. Λατρεύει το ιταλικό τραγούδι αλλά στην Ιταλία ταξίδεψε για πρώτη φορά σχετικά μεγάλος, μόλις το 1995 και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία! Η μουσική του και το old-school ντύσιμό του θυμίζει νεαρό με βέσπα στους δρόμους της Νάπολι πίσω στα fifties, αλλά ο ίδιος ξεκίνησε από punk συγκροτήματα.

Η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα για live ήταν πριν περίπου 10 χρόνια και μονομιάς κατάφερε, με το τσιγγάνικο μπρίο, το βιτριολικό χιούμορ και τις ξεσηκωτικές του εμφανίσεις, να τον αγαπήσουμε και να τον ταυτίσουμε στο μυαλό μας με τη χώρα των Βάσκων. Δημοσιογράφοι δικοί μας τον έχουν άλλωστε αποκαλέσει χαριτολογώντας και «Βάσκο τρομοκράτη», ανάμεσα σε άλλα, κάνοντας μια χιουμοριστική αναγωγή στην αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ που δρα στον τόπο καταγωγής του Tonino.

Έκτοτε ο Tonino Carotone επισκέπτεται τη χώρα μας και ειδικότερα την Αθήνα τόσο συχνά, που όλοι μας τον έχουμε πετύχει έστω μια φορά, σε κάποιο live, ή σε κάποιο bar πιο αργά, αφού η σχέση του με το αλκοόλ και τον μποέμικο τρόπο ζωής είναι και γνωστή και παροιμιώδης!

Αυτή τη φορά, ο πάντα χειμαρρώδης και αγαπημένος μας Ισπανός, εμφανίζεται για 2 βραδιές στον Μπούφο, όπως σπανίως τον βλέπουμε. Σε ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό live show, όπου θα τον συνοδεύουν η Piluka Aranguren στα φωνητικά και ο Ander Percaz del Barrio στην κιθάρα. Το τρίο θα παίξει όλα τα αγαπημένα τραγούδια του Tonino από το ντεμπούτο του άλμπουμ, Mondo Difficile και μετά, αλλά και διασκευές των τραγουδιών που τόσο αγαπά να ερμηνεύει ο Tonino.

To πραγματικό όνομα του Tonino Carotone είναι Antonio de la Cuesta και γεννήθηκε το 1970 στο Burgos της Ισπανίας. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας το πέρασε στην Παμπλόνα. Οι μουσικές του αναφορές στην ιταλική pop τραγουδοποιία και δη στον Renato Carosone είναι τόσο έντονες, που μέχρι και το όνομά του είναι σχετικό. Συγκρίνοντάς το με αυτό του Ιταλού τροβαδούρου διαπιστώνει κανείς εύκολα από πού εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του όνομα ο Tonino…

Αν και ξεκίνησε παίζοντας σε punk rock συγκροτήματα, στη συνέχεια εξελίχθηκε αλλιώς, και η επιτυχία στην Ιταλία ήρθε το 2000, με το single “Me cago en el amor”, από το ντεμπούτο του άλμπουμ, “Mondo Difficile”, που στη συνέχεια γνώρισε επιτυχία και στην Ελλάδα. Το 2003 o Carotone κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ εμπνευσμένο από την ιταλική μουσική, το “Senza Ritorno”.

Ο ήχος του Tonino Carotone αποτελεί στην ουσία ένα πάντρεμα της σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας αλλά και αναφορές σε άλλους ethnic και world ήχους, κι όλα αυτά μπολιασμένα πάντα με το χιούμορ και την έντονη ευαισθησία ενός πολίτη του κόσμου.

Ημερομηνία: Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Απριλίου 2014
Ωρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3211117