Νέα δουλειά απο τους “Λάργκο”. Έπειτα απο την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα υπο την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θανάση Παπακωνσταντίου, που εκεί ουσιαστικά τους γνωρίσαμε, η παρέα απο τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε δισκογραφικά. Ενθουσιαστήκαμε απο το πρώτο κιόλας άκουσμα, όπως μαρτυράει και ο τίτλος του άρθρου.

“… Μια χώρα που προσκύνησε σημαίες και παρελάσεις Κι η μνήμη της μαρμάρωσε μαζί με τα μνημεία Κυνήγησε τ’ ανόμοιο με βία κι απελάσεις Τώρα χτυπάει την πόρτα μου κι αισθάνομαι ναυτία Κάτω από την άγνοια γεννιέται το θηρίο Και την ψυχή σου ακόρεστα δαγκώνει και μολύνει Μα όταν στο τέλος σιχαθείς του μίσους το σφαγείο Ανίκητη θα σου φανεί του φασισμού η δίνη…”

8 νέα τραγούδια. Βαλκανικοί ήχοι, ηλεκτρισμένα ακούσματα , hip hop στοιχεία και παντρέματα ηλεκτρικού και παραδοσιακού ήχου. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχει βάλει και εδώ το χεράκι του. Η μουσική είναι δική του στο τραγούδι “Ο Λαγός” και οι στίχοι βασισμένοι σε γνωστό ανέκδοτο! Εκτός απο τον Θανάση, στον δίσκο συμμετέχουν και οι Social Waste με το τραγούδι “Οι περιπατητές του κόσμου” να τους ανήκει στιχουργικά και ερμηνευτικά.

“… Το ξέρουνε στον Πειραιά στο λιμάνι
Στο Κερύνεια οι νάνοι, στη Σεβίλλη οι τσιγγάνοι
Το τραγουδούν οληνυχτίς τα τριζόνια
Καλοκαιριά αιωνία, ψαλιδούν χελιδόνια
Στο ψιθυρίζει στο αυτί το αγέρι, που φυσάει απ τ’ Αλγέρι,
ο καμηλιέρης το ξέρει
Και λέει ποτέ δεν ημερεύουνε φως μου
Οι περιπατητές του κόσμου…”

Οι Λάργκο είναι :

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλεκτρική κιθάρα
Τάσος Κοφοδήμος: ηλεκτρική κιθάρα
Παύλος Μέτσιος: τρομπέτα
Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο
Μανόλης Σταματιάδης: πλήκτρα
Ηλίας Ρότσιας: ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Αναγνώστου: τύμπανα, κρουστά

“Τα Λάθη”

  1. 7αρι
  2. Ξάπλα στον ουρανό
  3. Τα λάθη
  4. Οι περιπατητές του κόσμου | Social Waste
  5. Limbo
  6. Λαγός
  7. One step closer
  8. Μπατσόκ

Οι ζωντανές ηχογραφήσεις, οι μίξεις και το μάστερ, έγιναν στο Royal Altzheimer Hall από τους Τίτο Καργιωτάκη, Χρήστο Χαρμπίλα, Ορέστη Πατσινακίδη και Μάρκο Κουτσιανα. Παραγωγή: Ορέστης Πατσινακίδης και Λάργκο. Το artwork έγινε από τον Παναγιώτη Ανδριανό

https://youtu.be/4zaNVvUJLkg

Διαβάστε ακόμα…