Οι Νήσων Τέκνα στην πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα

Το ανατρεπτικό νησιώτικο δίδυμο, μετά από δύο sold out εμφανίσεις στη Σύρο, εμφανίζεται για πρώτη φορά συναυλιακά στην πρωτεύουσα για μία βραδιά δίχως μουσικά σύνορα και ταμπέλες.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου οι Νήσων Τέκνα ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus για να μοιραστούν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο χαρακτηρίζεται από αιρετικό χιούμορ, νησιώτικα afro beats και θετική funky διάθεση.

Ο δίσκος «Έργα Αφρονησιακά» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023 και αποτελείται από κομμάτια που δικαιολογούν τον τίτλο: έντεκα feel good τραγούδια, σε μια μοναδική μίξη ρυθμών, ήχων και στίχων, στολισμένα από παραδοσιακά όργανα και στοιχεία από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Στα μικρόφωνα του σχήματος βρίσκονται ο Ιωσήφ Πρίντεζης μαζί με τον Πάρι Ξυνταριανό – Τσιροπινά, ενώ στην ηλεκτρική κιθάρα ο Γιώργος Ζιώγας, στο βιολί ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, στο λαούτο η Μαρία Πλουμή, στο ηλεκτρικό μπάσο ο Φώντας Γρεδής και στα τύμπανα – κρουστά, ο Χρήστος Αδαμίδης. Στα ηλεκτρονικά drum pads θα βρίσκεται ο Jaman και στα επιπλέον φωνητικά η Νατάσσα Πανοπούλου και η Μαρία Κουσουλάκου. Καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Λάγνης, ο οποίος μαζί με τον Ιωσήφ Πρίντεζη είχαν το συγκρότημα Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ:

https://shorturl.at/giNO8

Λίγα λόγια για τους Νήσων Τέκνα:

Πριν από μερικά χρόνια, δύο μουσικά «νήσων τέκνα», ο Πάρις από τη Χίο και ο Ιωσήφ από τη Σύρο, συναντήθηκαν μοιραία όταν έτυχε να έχουν σχέση με δύο φίλες. Παρά τους χωρισμούς τους, παραμένουν μεταξύ τους φίλοι και αποφασίζουν να ενώσουν το νησιώτικο και μουσικό ταμπεραμέντο τους. Το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022, όταν είχαν βγάλει το βίντεο για το «Ούζο Cowboys», ένα νησιώτικο γουέστερν με ρέγκε και κλαρίνο. Ένα χρόνο μετά επιστρέφουν με το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Έργα Αφρονησιακά».

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://cometogether.live/el/event/538/

Οι Νήσων Τέκνα θα βρίσκονται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο ΙΛΙΟΝ Plus με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, για μία βραδιά που θα φέρει τον νησιώτικο αέρα στην πρωτεύουσα.

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/975747393535256

Συντελεστές:

Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Ζιώγας

Βιολί: Γιώργος Χατζηγεωργίου

Λαούτο: Μαρία Πλουμή

Ηλ. μπάσο: Φώντας Γρεδής

Τύμπανα – Κρουστά: Χρήστος Αδαμίδης

Ακ. κιθάρα: Πάρις Ξυνταριανός-Τσιροπινάς

Drum pads – Samples : Jaman

Φωνητικά : Νατάσα Πανοπούλου – Μαρία Κουσουλάκου

Μπουζούκι : Χάρης Αναστασιάδης

Με μια ματιά:

Όνομα εκδήλωσης: Συναυλία Νήσων Τέκνα

Ημερομηνία: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Χώρος: ΊΛΙΟΝ Plus

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ – Ταμείο: 12€
Online διάθεση εισιτηρίων: https://cometogether.live/el/event/538/

Οργάνωση Παραγωγής: Action Εστί | Artist & Event Management

Press & Info: info@actionesti.gr