Ýíèåôï 20óåëéäï 13x12_final.inddΟ Πάνος Μπούσαλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην Λακωνία, μαθητής του παραρτήματος του Απολλώνιου Ωδείου στην περιοχή. Πρώτος καθηγητής του στην κλασική κιθάρα ήταν ο Γιάννης Κονιδιτσιώτης. Το 1998 εισάγεται στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανίζεται στις μουσικές σκηνές τις πόλης (Άλοθι, Funkey, Inside, Ροδανθός, Café Chris κ.α) ενώ κάνει μαθήματα κιθάρας με τον κιθαριστή-συνθέτη Βαγγέλη Τσοτρίδη (κιθαρίστα των Ευοί Ευάν) και παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2005 και το 2006 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Το έτος 2007 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Μπερλή, (πρώην μέλος των Διάφανων Κρίνων) με τον οποίο δίνουν μια σειρά μουσικών παραστάσεων (café Alavastron, Μπαράκι του Βασίλη, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Όνομα του Ρόδου κ.α) Γνωρίζει τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου και εμφανίζονται μαζί επί σκηνής.

Την ίδια χρονιά συναντά τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή και ερμηνεύει τα τραγούδια του σε διάφορες εκδηλώσεις (Ρίτσεια-Μονεμβασιά, Κ.Θ.Β.Ε , Ίδρυμα Αντρέα Λεντάκη, Ιανός, Μουσείο Μπενάκη κ.α) Μελοποιεί ποήματα του ποιητή Ανδρέα Παγουλάτου τα οποία παρουσιάζει μαζί με δικά του τραγούδια σε σειρά μουσικο-ποιητικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών (Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης, Χρύσα Προκοπάκη κ.α) και συνθετών-τραγουδοποιών (Νότης Μαυρουδής, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α) Στο ίδιο πλαίσιο συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – αφιερώματα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την περίοδο 2007-2008 εμφανίζεται στο Cine Κεραμεικός δίπλα στους Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κούτρα, Νάντια Καραγιάννη, Αφεντούλα Ραζέλη, και τον καταξιωμένο συνθέτη Λίνο Κόκοτο ενώ συμμετέχει και σε συναυλίες του Λίνου Κόκοτου (Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, Άλσος Νέας Σμύρνης, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Καβάλα, Μακύνεια, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Ναύπλιο Πάρος κ.α). Στις αρχές του 2008 μαζί με φίλους μουσικούς παρουσιάζει αφιέρωμα στον ‘’Έλληνα μελωδό’’ Νίκο Ξυλούρη.

Επιμελείται αφιερώματα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Γιάννη Ρίτσο. Παρουσιάζει αφιέρωμα στην ελληνική σκηνική μουσική με τον Νεοκλη Νεοφυτίδη και τη Μαρία Κανελλοπούλου. Μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Κώστα Καρυωτάκη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιολάντα Πέγκλη, Λίνο Ιωαννίδη, Βέρα Βασιλείου. Το 2009 στα πλαίσια του έτους Γιάννης Ρίτσος συμμετέχει σε συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο ποιητή (Μονεμβασιά, Έκθεση Θεσ/νίκης, Νίκαια, Κορυδαλλός, Ελληνικό, Ψυχικό, Μύκονος, Κροκεές, Γύθειο, Αγ. Στέφανος, Μοσχάτο κ.α) μαζί με την Εύα Κοταμανίδου και τον σολιστ Χρήστο Κωνσταντίνου ενώ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Θάλασσας του Δήμου Μουδανιών. Το ίδιο έτος αρχίζει την ηχογράφηση της πρώτης του δουλειάς. Κερδίζει το 2ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης ‘Νικόλας Άσιμος’. Το 2010 συνεργάζεται με τη Λιζέτα Καλημέρη και το Νίκο Δημητράτο. Τραγουδά δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη.

To 2011 συμμετέχει σε συναυλίες στα Ελληνόφωνα χωριά της κατω Ιταλίας με τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο και στις Γιορτές του Ενιπέα και της Φολόης με τον Χρήστο Λεοντή για το φεστιβάλ Ολυμπίας.

Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφορεί τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Γκέμμα” όπου συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Σοφία Παπάζογλου. Με τραγούδια κοινωνικοπολιτικά, ερωτικά, τραγούδια που πέφτουν άλλοτε σιγανά , σαν σταγόνες βροχής πάνω στο μέταλλο της θύμησης, κι άλλοτε σαν ανήσυχα κύματα πάνω στη βραχώδη ρίζα της ύπαρξης, μιλά για έρωτα, λησμονιά, μέθη, ζωή και θάνατο, όπως αυτά προσαράζουν διαδοχικά στην ακτή του χρόνου, συστήνοντας μας με το καλύτερο τρόπο το νέο τραγουδοποιό.