Αν και 71 χρονών σήμερα, ο Seasick Steve έχει στο ενεργητικό του μόλις πέντε άλμπουμ. Καθόλου τυχαίο καθώς ξεκίνησε να ηχογραφεί μετά τα 60 του χρόνια. Πέντε άλμπουμ όπου μέσα τους εμπεριέχονται οι εμπειρίες (εbeerίες καλύτερα) μιας ζωής. Μιας ζωής στον δρόμο όπου αν δεν είσαι δυνατός και «σκύλος», συναισθηματικός και σεβάσμιος, δεν την βγάζεις καθαρή.

Πέντε άλμπουμ που στιχουργικά μιλάνε για την πραγματικότητα και την αληθινή ζωή και όπως λέει ο ίδιος… “All my life I been in the dog house, I guess that just where I belong. That just the way the dice roll, Do my dog house song “

Το πέμπτο άλμπουμ του Seasick Steve κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011. “You Can’t Teach An Old Dog New Tricks” ονομάζεται και επί το ελληνικότερων «το γέρικο σκυλί, περπατησιά δεν αλλάζει» ή κατά λέξη μετάφραση «δεν μπορείς να μάθεις καινούργια κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί». Γιατί να του μάθεις όμως; Το αποδέχεσαι έτσι όπως είναι και το αγαπάς για αυτό που είναι.

Έτσι και με τον Seasick Steve. Όπως τον περιγράψαμε σε παλαιότερο αφιέρωμα, είναι ένας περιπλανώμενος μουσικός, ένας περπατημένος αλήτης, όπου η μουσική του περιγράφει την ζωή την ίδια . Σε αντίθεση με τις τέσσερις προηγούμενες κυκλοφορίες του, το “You Can’t Teach An Old Dog New Tricks”, χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή παραγωγή αλλά και τον εμπλουτισμό της μουσικής του χωρίς να αλλάζει ο γνώριμος ήχος της τρίχορδης κιθάρας – ιδιοκατασκευής του. Βασικό ρόλο σε αυτό τον εμπλουτισμό παίζει και ο μπασίστας John Paul Jones πρώην Led Zeppelin, όπου συμμετέχει στον δίσκο.

Μουσικά είπαμε…δεν αλλάζει περπατησιά το γέρικο σκυλί. Χαρακτηριστικές ακουστικές μπλουζιές με την μπαρουτοκαπνισμένη, τραχιά φωνή του, την τρίχορδη κιθάρα και τη γνώριμη θεματολογία των blues περί ραγισμένων καρδιών, μεθυσμένων αναμνήσεων και εξορκισμού δαιμόνων. Το πανέμορφο, ακουστικό “Treasures” που ανοίγει το άλμπουμ, θα δικαιολογούσε κάλλιστα όλες τις πωλήσεις του δίσκου από μόνο του, το αργόσυρτο “Burnin’ Up” σου φτιάχνει τη διάθεση. Το υπόλοιπο θα κυλήσει με εναλλαγές μεταξύ ξεσηκωτικών boogie (“Back In The Doghouse“, “Days Gone“) και πιο συναισθηματικών folk ακουσμάτων (“Underneath A Blue And Cloudless Sky“, “It’s A Long Long Way“).

Αξίζει πολλά και είναι το καλύτερο soundtrack για ανδρικές βραδιές με μπόλικο ουίσκι και ακατάσχετη φλυαρία για γυναίκες, φίλους και ξέχειλα συναισθήματα. Τα παλιά κόλπα είναι τα καλύτερα κόλπα.