Τα τραγούδια σταθμοί μιας αξιοζήλευτης πορείας τριών δεκαετιών

Ο Ορφέας Περίδης με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 ετών από την πρώτη παρουσία του στη δισκογραφία παρουσιάζει τον δίσκο «30 χρόνια Ορφέας Περίδης» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 εμβληματικά του τραγούδια που έχουν τραγουδηθεί και αγαπηθεί πολύ από το κοινό και έχουν συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της προσωπικής μας μυθολογίας.

Το 1989 ηχογραφήθηκαν στο στούντιο «Αγροτικόν» στη Θεσσαλονίκη τα τρία πρώτα του τραγούδια το «Φεύγω» το «Μάτια μου» και το «Θάνατο Θέλω τραγικό» με τη φωνή, ενός εκ των «αγίων» της ελληνικής μουσικής, του Νίκου Παπάζογλου. Νωρίτερα ο Ορφέας Περίδης του είχε δώσει 6 τραγούδια του σε κασέτα από τα οποία τα συγκεκριμένα τρία ο Νίκος Παπάζογλου τα συμπεριέλαβε στον εξαιρετικό, κλασικό πια δίσκο του, «Τα σύνεργα» που κυκλοφόρησε από τη «ΛΥΡΑ»

ΤΟ 1990. Έπειτα έρχεται η συμμετοχή του στους «Πρώτους αγώνες ελληνικού τραγουδιού Καλαμάτας» του Μάνου Χατζιδάκι. Κατατάχθηκε τέταρτος αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των ακροατών.

Το 1993 κυκλοφορεί από την «Ακτή» ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Αχ ψυχή μου φαντασμένη», που αποτέλεσε μια μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία. Από εκεί κει πέρα ο ξεχωριστός τραγουδοποιός συνεχίζει επί τρεις δεκαετίες να δίνει τα διαπιστευτήρια του μεγάλου ταλέντου του, με κυκλοφορίες δίσκων και τραγουδιών που αγαπήθηκαν πολύ και συναυλίες σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος στο σημείωμα που συνοδεύει την έκδοση του επετειακού δίσκου του «30 Χρόνια Ορφέας Περίδης» κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό επισημαίνει: «Τριάντα χρόνια τραγούδια, απ’ τις Ταβέρνες στις Μουσικές Σκηνές κι απ’ το Μέγαρο Μουσικής στο Ηρώδειο. Με μια κιθάρα και μια αγάπη για το τραγούδι παιδιόθεν, περιπλανώμενος σαν τον Οδυσσέα, η Ιθάκη μου ο ακροατής. Αυτοδίδαχτος στην τέχνη του τραγουδιού με μόνο μου δάσκαλο πάλι τον ακροατή συνεχίζω να γράφω τραγούδια, να επιδιώκω μια ωραία διαδοχή στα λόγια μου, να αναζητώ την μουσική των λέξεων. Θέλω να γράψω μουσικές εξαίσιες. Μακάρι.»

Ορφέας Περίδης Ο δίσκος «30 Χρόνια Ορφέας Περίδης» περιλαμβάνει 12 μεγάλες επιτυχίες του τραγουδοποιού σε μία νέα εκδοχή, ηχογραφημένες με τη μορφή που ο καλλιτέχνης τους έχει δώσει μέσα από το πέρασμα του χρόνου, παραμένοντας όμως πιστός στο πρωταρχικό τους πνεύμα. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει και μια συλλεκτική αφίσα διπλής όψεως, με το εξαιρετικό εξώφυλλο που έχει σχεδιάσει ο Εύρος Βοσκαρίδης και τη φωτογραφία του Ορφέα με την υπόμνηση των 30 χρόνων πορείας του στην ελληνική δισκογραφία.

Τα «30 χρόνια Ορφέας Περίδης» κυκλοφορούν σε cd από το Ogdoo Music Group και βρίσκονται στις προθήκες των δισκοπωλείων. Επίσης κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Κυκλοφορεί απο το Ogdoo Music Group

Οι μουσικοί που συνέβαλαν με το ταλέντο τους στο άρτιο τελικό αποτέλεσμα και οι συντελεστές του δίσκου είναι:
Κώστας Αρσένης: Κοντραμπάσο
Θοδωρής Δαμουράκης: Ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα και λαούτο
Αλέξανδρος Ιακώβου: Βιολί και φωνή
Εύη Κανέλλου: Κρουστά
Ορφέας Περίδης: Ακουστική κιθάρα και φλογέρα
Στέλιος Φραγκούς: Πιάνο και keyboards

Ηχοληψία και μίξη: Νίκος Κόλλιας
Mastering: Θύμιος Παπαδόπουλος και Σωτήρης Παπαδόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Κακαράς
Artwork: Εύρος Βοσκαρίδης
Σχεδίαση cd: Μαρίλη Κόλια

Διαβάστε ακόμα…

Δώσε μου πνοή απ’ την πνοή σου να ξαναγεννηθώ μαζί σου | Ορφέας & Αλκίνοος

“Φίλοι με ρωτούν τι κάνω, πώς τα πάω πώς περνώ” | Ορφέας & Σωκράτης