Την τελευταιά της πνοή σε ηλικία 72 ετων άφησε την Τρίτη 08 Αυγούστου η αξιόλογη τραγουδίστρια και μουσικός Αρλέτα. Έπειτα απο πολύμηνη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου “Αγία Όλγα” και έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο κατέληξε σήμερα το μεσημέρι.

Λίγα λόγια για την Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, γνωστή και αγαπημένη Αρλέτα…

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: “Μια Φορά Θυμάμαι”, “Τα Μικρά Παιδιά”, “Το Λέει Και Το Τραγούδι”, “Ο Λύκος”, “Το Τραγούδι Της Δραχμής”, “Καφενείο”, “Σερενάτα”, “Έρχεται Κρύο”, “Τσάι Γιασεμιού”, “Τα Ήσυχα Βράδυα”, “Batida de Coco”, “Μπαρ το Ναυάγιο”, “Λεωφορείο το 2”. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Η μουσική της Αρλέτας έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.

Καλο ταξίδι για τα πιο ήσυχα βράδια

“…Πάνω σ’ ένα άσπρο άλογο
Μαζί με το γλυκό μου διάβολο
Θα πετάξω μια τρελή βραδιά
θα πάω στο διάστημα
ν’ανοίξω κατάστημα…”