10χροναΣεπτέμβριος 2005 και το μόνο που μας ενδιέφερε, σε ποια συναυλία θα πάμε το βράδυ( οχι πως έχουν αλλάξει και πολυ τα πράγματα απο τότε). Τηλεφωνώ στο φίλο μου το Σπύρο “…το βράδυ είναι ο Βασίλης στο θέατρο Βράχων. Συμμετοχή. Θα είναι και άλλοι, πολλοί. Θα είναι και ο Μητροπάνος. Πάμε;. Η συναυλία του λέω είναι για τα 10 χρόνια του Μίλτου Πασχαλίδη. Δεν το έχω δει ποτέ αλλά ξέρω πως τραγουδάει πολύ Βασίλη και γενικά έχει ωραία τραγουδάκια.

Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκα σε μια απο τις κορυφαίες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει ποτε. Ήταν η πρώτη φορά που είδα τον Μίλτο live και απο τότε μπήκε και αυτός στη λίστα με τους τραγουδιστές που συνοδεύει τις μπύρες μας είτε τα βράδια σπίτι μας, είτε τα καλοκαίρια με τα δυνατά του live, είτε σε πιο πριβε καταστάσεις, βλεποντάς τον σε μουσικές σκηνές.

Μια συναυλία πραγματικά αξέχαστη. Ο Μίλτος είχε καλέσει τους φίλους του για να γιορτάσει τα 10 χρόνια στην ελληνική μουσική. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Μητροπάνος, Κώστας Θωμαίδης, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Λειβαδάς, Γιάννης Χαρούλης, Θοδωρής Παυλάκος. Σε ένα κατάμεστο θέατρο Βράχων σε εποχές που οι καλοκαιρινοί χώροι δεν γέμιζαν τόσο εύκολα όσο σήμερα.  Στις δυνατές στιγμές εκείνης της νύχτας ήταν αναμφίβολα οι Πεθαμένες καλησπέρες με τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο, η Πηνελόπη με τον Βασίλη, το Φωτιά μου με τον Θηβαίο και το Πεύκο με τον Κώστα Λειβαδά. Η μοναδική φωνή της Μαργαρίτας Ζορμπαλά με τα τραγούδια οι Γερανοί & Μάτια που δεν βλέπονται αλλά και ο άγνωστος Γιάννης Χαρούλης που απο τότε έμελλε το τραγούδι Της λήθης το πηγάδι να γίνει “δικό του”¨ και φυσικά ο εξαιρετικός Μίλτος Πασχαλίδης με όλες του τις τότε επιτυχίες.

QwsCHcQΛίγους μήνες αργότερα κυκλοφορεί απο ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ το 2πλό cd “Έχουν περάσει χρόνοι δεκα“. Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα πως στις 5 Ιουνίου 2015 είμαστε καλεσμένοι στο θέατρο Βράχων για τα 20χρονα του Μίλτου. Θα έχει καλέσει και τους φίλους του και ήδη μετράμε αντίστροφα.

γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

https://www.youtube.com/watch?v=apaNdhlrgX8